Фори Светулката отново ще прави нощни бдения

  • 01 ноември 2013 08:00

  • 1447
  • 0
Фори Светулката отново ще прави нощни бдения
©

Свещеникът Христофор Събев, по известен като Фори светулката твърдо нападна патриарха и политиците в "Добро утро България по ТВ7. Той заяви, че се е отделил от свещеници, които се подкрепят от президента Росен Плевнелиев, а те са с тъмно минало.

Събев възстановява нощните бдения със свещи за бъдещето на страната. То е молитва и мирен протест по християнски, обясни свещеникът. Бдението ще бъде там където беше мавзолея. Трябва да има микрофони и преди години беше там. То ще е в неделя от 15 до 17 ч, според договорката с общината. А следващата неделя трябва да е по тъмно.

"Той пее хубаво и има качество обаче комисията на Евтим Костадинов твърди, че той е с досие. Избора беше манипулиран, защото не пуснаха хората да вземат отношение в деня на самия избор", каза по адресна патриарх Неофит Христофор Събев..

Според него президент и политици дирижират общественото мнение към църквата. "Има църковна банка "Свети Никола" и там се препират пари. Мутри има в обществото, но има и в църквата. Не искаме това да става. Един такъв го удариха във Варна. Удавен пък няма въздух в дробовете. Там е тъмна работа. Защо се претупа тази работа?!", заяви Събев по повод смъртта на митрополит Кирил.

Паля свещи, защото в България ситуацията не е добра. Изходът е много хора да дойдат. Цялата политическа класа е корумпирана. Аз съм длъжен да го кажа и си понасям последствията, обясни Събев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1447 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини