Ден на гнева за студентите

  • 01 ноември 2013 07:01

  • 1696
  • 3
Ден на гнева за студентите
©

Протестиращите студенти ще блокират парламента по светло в Деня на будителите днес. Младежи и преподаватели готвят грандиозно шествие протест под наслов "Събудете се", което ще тръгне в 11 часа от Ректората.

В него ще се влеят и окупаторите на Алма матер. След шествието ще има среща между преподаватели и студенти в сградата на университета. В момента около 400 професори и доценти са сложили подписите си в подкрепа на исканията на младите. По същото време студенти от други университети също ще шестват в столицата, блокирайки отделни кръстовища. Младежите от Музикалната академия планират да затворят кръстовището на булевардите "Мадрид" и "Евлоги и Христо Георгиеви", пише "Стандарт".

Вчера пък младежите от НАТФИЗ направиха театрален етюд, затваряйки за кратко ул. "Раковски" пред академията. Бъдещи актьори и режисьори първо направиха верига с "безкрайно" пресичане на улицата. След това част от участниците в пърформанса легнаха на платното и изписаха с телата си "Оставка".
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1696 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.11.03 | 14:53

3
BRAVO BALGARSKI DEZA!!!!!!!!!!!!!!! BALGARI PODKREPETE DEZATA SI!!!!!!!!!!!!!!!!! OSTAVKA NA TOVA GENOZIDNO PRAVITELSTVO. NAKAZANIE ZA PRODAJNIZITE NA BALGARIA, PRESTAPNIZITE NA BAREKOV, SHEZOFRENIZITE I LUMPELITE OT ATAKA. NE ISKAME POVETCHE PEDERASI DATO STANISHEV I BAREKOV DA NI MANIPULIRAT.VAN PODLOGI NA PEEVSKI.

2013.11.03 | 14:52

2
НАРОДЕ, ИЗЛЕЗ НА МИРЕН ПРОТЕСТ!
76

2013.11.01 | 16:12

1
Разбира се, но само срещу заплащане!!! Иначе кой нормален би излязал да крещи ОСТАВКА като лумпен?

Добави коментар

Водещи новини