Не пуснаха студенти от София във Великотърновския университет

  • 31 октомври 2013 14:48

  • 1124
  • 0
Не пуснаха студенти от София във Великотърновския университет
©

Петима студенти от София не са допуснати в Ректората на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" снощи. Петимата искали да подкрепят своите колеги от Велико Търново, окупирали една от най-големите аудитории, съобщи БНР.

Столичните студенти са нощували в палатка в района на университета. На палатката е поставен плакат "Великотърновски университет - събуди се, София е с вас!". Охраната се обади на полицията и знаеха, че ще дойдем и не бяхме допуснати въобще до сградата на Университета. Говорихме с охраната - дали ще може поне да спим вътре, но се оказа, че не може и затова спахме тук цяла нощ в колата и в палатката.

"Не мога да си обясня поради каква причина не ни допускат, страх ли ги е. Може би си представят, че ще окупираме и тук Ректората, но ние нямахме такива намерения. Ние откакто сме тук - виждаме доста подкрепа и то от преподаватели, които минават покрай нас и казват: "Браво момчета. Дръжте се, бъдете твърди и си отстоявайте исканията". Сега винаги има и друга страна. Аз мисля, че ако наистина всички хора разберат за какво сме излезли, те ще осъзнаят, че ние не сме излезли заради самите себе си", казаха студентите от София.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1124 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини