Протестиращите със запушени уши и минута мълчание пред НС (обновена)

  • 30 октомври 2013 18:13

  • 1178
  • 3
Протестиращите със запушени уши и минута мълчание пред НС (обновена)
©

Стотици граждани недоволни граждани блокираха кръстовището пред Ректората. Около 500 са били протестиращите в централната част на столицата тази вечер, съобщиха от пресцентъра на МВР. До настоящия момент протестът в столицата протича без инциденти. Полицията продължава да осигурява обществения ред и сигурността.

Сред протестиращите се забелязва и група от студенти, които са на стълбите на Ректората от Медицинския университет. Те са издигнали надпис-„Медицински университет-София”. Студентите се обърнаха за кратко с лице към Ректората и скандираха, ръкопляскайки- „Ние сме с вас” в знак на подкрепа към колегите си от Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Протестиращите тупат на барабани и свирят на свирки. Студентите се заканиха, че в петък обмислят протест в цялата страна.

Към 18.30 часа протестиращите студенти и подкрепящите ги граждани стигнаха до сградата на парламента. Те седнаха седнаха с обърнати гърбове и запушени уши срещу НС, като запазиха минута мълчание. Протестиращите направиха това в знак на недоволство към правителството и заявиха, че си запушват ушите така, както управляващите са си запушили ушите за тях.

Към 19.00 часа протестното шествие пое към другия голям окупиран университет в столицата НАТФИЗ.

Към 19.30 часа протестиращите в столицата се движат по ул. „Г. С. Раковски”, пеейки националния химн. Протестиращите преминаха покрай НАТФИЗ. Те не скандираха нищо, а бяха тихи по молба на колегите си от НАТФИЗ, които репетират за голяма постановка, а скандиранията на преминаващите протестиращи ги смущават. Протестиращите бяха посрещнати пред НАТФИЗ от студенти от Академията, които символично показваха знаци, показващи тишина, като продължиха да се движат с останалите протестиращи, марширувайки.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1178 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
комунист

2013.10.31 | 10:17

3
нищо неможете да ни направите защото нямате топки хихихихихихихихих

2013.10.31 | 10:17

2
боли ли боли лиииииии агонията ви студентчета окупирайте се колкото си искате вие на нас от АТАКА не ни пречите МУХахахХАХАХхахХАхХАхХАхАХхАхА
Pogledni.me

2013.10.30 | 20:56

1
http://pogledni.me/ - Най-новата социална мрежа за споделяне!!!!! Споделете вашата новина !!

Добави коментар

Водещи новини