700 души от градския транспорт във Варна плашат със стачка

  • 30 октомври 2013 10:34

  • 776
  • 0
700 души от градския транспорт във Варна плашат със стачка
©

Почти седмица 700 души, които работят във фирмата, обслужваща линии на градския транспорт във Варна, са в стачна готовност и са твърдо решени да защитават с позволените от закона средства работните си места и прехраната на семействата си.

Служителите обявиха това чрез декларация от Стачния комитет към фирмата. От там заявиха, че през всичките тези дни са чували от управата на град Варна, че няма причини да се страхуват за хляба си, но според тях не са видели нито едно доказателство за тези думи, нито са получили предложение, което да гарантира утрешния ден и запазване обема на работа. „Голите обещания в бъдеще време са неясни за нас и са неприемливи, когато не са облечени в писмен договор, възлагане за работа или друга правна форма”, заявиха от Стачния комитет.

Според тях, председателят на общинския съвет във Варна Иван Луков е поел ангажимент, че до 6 ноември ще предложи извънредна мярка, по която да бъде възложена работа на служителите. Те уточниха, че до тогава ще останат в стачна готовност, която ще изразяват всекидневно със символични действия, които да напомнят на варненци и на ръководството на града, че никой не може да зачерква с лека ръка съдбата на 700 души и техните семейства. От Стачния комитет са категорични, че ако и след тази дата Общинския съвет или кмета не дадат сигурност за работните им места, ще запазят правото си да изразят гражданското си недоволство с ефективни действия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
776 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини