Кирил Йорданов: Не съм бил зависим от никакви среди

  • 28 октомври 2013 08:25

  • 2043
  • 3
Кирил Йорданов: Не съм бил зависим от никакви среди
©

Протестиращите са в тежка ситуация. В страната се създаде една индустрия, благодарение на протестите - с платени анализатори, привнесени протестиращи и т.н. Дали щеше да се стигне до тези събития, ако хората не бяха излезли февруари по повод непосилните сметки, моят отговор е, че по-скоро не. Това заяви бившият кмет на Варна Кирил Йорданов в сутрешния блок на БНТ по повод протестите в София.

Моята оставка бе в резултат на искането на хората. 80 000 бяха избирателите ми при спечелването на 4-я ми  мандат. Трябва да кажа, че едни постоянни претенденти извадиха бивши футболисти за говорители и фенове, които крещяха под прозореца ми. Но това, което ме накара да я подам бе самозапалването на Пламен Горанов, каза още екскметът. 

До ден днешен си мисля, че един човешки разговор с Пламен Горанов щеше да предотврати този фатален акт. Но в постановлението на прокуратурата се казва, че той не е искал да се самозапали, а да протестира. В акта е определено като "самонадеяност" това, която е направил той. В града съществуват масови версии, че той е подтикван да го направи. Горанов е заявявал и при транспортирането си към болницата след самозапалването си, че не искал да се пали, а да протестира, това става ясно от показания на свидетели, коментира Йорданов.

Моята грешка е, че се кандидатирах за 4-ти мандат. Приписаха ми действия на един злодей с неограничена власт, нито съм злодей, нито властта ми е била неограничена. Мога да кажа, че хората, които го направиха това, после се афишираха и  тези хора са Борислав Гуцанов и Веселин Марешки. Съдбите ни с Пламен фатално се преплетоха. Изпитвам тежестта от случилото се. Искам да намери отговор, дали аз съм дал причина да го направи. Лична кауза ми е да се говори по случая и да се търси нова информация, каза още Йорданов.

С цялото ми уважение, какво се случи с личността Пламен Горанов., запита той. На плаката му пишеше оставка на кмета - получи я, но общинският съвет, на който бе поискана също оставката, е същият. Той протестира и срещу ТИМ, а акциите им продължават да поскъпват. Варна бе посочван като най-добрия град за живеене. Като си подавах оставката, поръчах международен финансов одит, който показа, че към февруари месец тази година финансово градът е много по-добре от София и от Пловдив, обясни Йорданов.

Категорично не съм бил зависим към някакви среди. Не съм допускал нито икономически, нито политически зависимости в моята работа, заяви той. По думите му името му е значило много и политическите партиите са търсили дивиденти като са заставили до него.

Попитан дали ще го видим в политиката, той заяви, че сега е в почивка, но тя ще е временна, защото не е дошъл периодът да си почива за дълго. 

Последвайте канала на

2043 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
bat pan4o

2013.10.31 | 11:45

3
аи стига уеее-не си бил зависим -цяла варна знаеше че си марионетката на ТИМ-я си спомни как те търсеха по телефона тимаджиите-ало кметче-алкохолизиран педал-целия град е в дупки и западнал а бургас грее-за затвора си краде като за световно-съд и конфиснация на имуществото
Жоржи

2013.10.29 | 10:48

2
Ти ако си мислиш че тоя г*з имаше нужда от помощ да краде, не си познал нещо. Пиявица си беше цели 10 години. Другото си е чесане на езика. Ей го, и сега се мъчи някой друг да изкара виновен, ясно. Вдига дим с мотора, надява се да не му броят милионите дето ги взе с фирмата на жена си. Не че някой му вярва вече...
БУТАЧА

2013.10.29 | 08:53

1
НА МАЙКА ТИ МИРИЗЛИВАТА П*УТКА-ТОЯ И ЦЯЛОТО МУ ПРЕСТЪПНО СЕМЕЙСТВО НА ВЪЖЕТО

Добави коментар

Водещи новини