Днес решават съдбата на братята и сестрите на русия ангел

  • 28 октомври 2013 08:00

  • 1780
  • 1
Днес решават съдбата на братята и сестрите на русия ангел
©

Отговорността за ежедневните грижи на децата в риск е на Агенцията за социално подпомагане. Това заяви Милена Дянкова от ДАЗД във връзка с казуса с родителите на русата Мария открита в цигански катун в Гърция. Колегите, които отпускат помощите как са проследили и как са разпределили помощта на семейството, попита тя.

ДАЗД от години се опитва да наложи мултидисциплинарните екипи, които да вземат решение при подобни случаи като този от Николаево. Трафикът на деца и продажбата на бебета е част от организираната престъпност, каналите генерират големи незаконни доходи и използват уязвимото положение на децата и родителите, за да ги вкарат в схемата, каза Дянкова.

Борбата с това обаче е на МВР, а не на ДАЗД, уточни тя. Защо семействата, на които им се предлагат пари за децата им не са сигнализирали, не може по един социален работник и един полицай да стои пред всяка врата, категорична е Дянкова. Тя не скри притесненията си, че ще бъдат разкрити още случаи на продажба на деца.

ДАЗД ще свика своите експерти, за да реши кога да се върне русата Мария в България. Отделът за закрила на детето ще вземе решение днес или утре какво да се случи с останалите седем братя и сестри.

Последвайте канала на

Novini.bg
1780 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.28 | 18:48

1
ПАК ПО БЪЛГАРСКИ. ЦИГАНЕТО Е ''АНДЕЛ''-КА. В БЪЛГАРИЯ АНГЕЛИТЕ ИМАТ БРАТЯ И СЕСТРИ-ЦИГАНИ.

Добави коментар

Водещи новини