Обновиха над 700 сгради във Варненско с евросредства

  • 25 октомври 2013 15:52

  • 732
  • 0
Обновиха над 700 сгради във Варненско с евросредства
©

Над 710 обществени сгради във Варненско са обновени до момента с пари по оперативната програма "Регионално развитие" 2007-2013, съобщи днес управителят на Областния информационен център в крайморския град Виктория Николова. По думите й средства от програмата са ползвани и за рехабилитация на пътища и улици.

Общият размер на инвестициите в региона надхвърля 28,1 милиона лева. Част от проектите бяха представени днес на конференция за
европейското финансиране и добрите практики в културната сфера, организирана от Областния център. Домакин на форума бе Градската художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна, чието пространство също е облагородено чрез еврофондовете.

На конференцията бяха представени общо 13 проекта, изпълнени от читалища, музеи, неправителствени организации и частни фирми.
Николова посочи, че всички те са примери за успешни и добри практики при усвояването на европейските средства. По думите й предстои центърът да организира още конференции, на които ще бъдат представени добри практики от други сфери на обществения живот.

Последвайте канала на

732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини