Армията започна да строи оградата срещу бежанците на турската граница

  • 24 октомври 2013 18:37

  • 2491
  • 1
Армията започна да строи оградата срещу бежанците на турската граница
©

Българската армия е започнала изграждането на оградата, която да намали възможностите за преминаване на нелегални емигранти от Турция в България, гласи съобщение на пресцентъра на военното министерство.

На първо време военните ще подобрят проходимостта и ще възстановят пътищата в участъка от с. Лесово до село Крайново, така че частите на гранична полиция да могат по-лесно и бързо да стигат до тези райони.

Следващата стъпка е изграждането на "инженерно-техническото съоръжение" по границата с Турция съгласно решението на Министерския съвет. Финансовите средства за изграждане на преградата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и чрез целево финансиране от европейски фондове.

Разчитаме на Европейския съюз за логистична и финансова помощ за справяне с бежанския проблем, коментира днес на пресконференция директорът на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев. На 5 декември у нас се чакат представителите на Европейската служба в подкрепа на убежищата.

Последвайте канала на

Novini.bg
2491 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.02.22 | 11:13

1
СЛУШАЙТЕ СИДЕРОВ И НЯМА ДЕ СГЕШИТЕ,ТОВА КОЕТО Е КАЗАЛ ДОСЕГА ВСЕ ТАКА СТАВА.ПОСЛЕ ПАПАГАЛСКИ ГО ПОВТАРЯТЕ С 2/3 МЕСЕЦА ЗАКЪСНЕНИЕ И ПАК СТАВА ТОВА КОЕТО Е КАЗАЛ ТОЙ.

Добави коментар

Водещи новини