БЧК подпомага бедните в Бяла

  • 23 октомври 2013 16:22

  • 797
  • 0
БЧК подпомага бедните в Бяла
©

В община Бяла започна раздаването на хранителни продукти от Българският червен кръст (БЧК) по Програма „Разпределение на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз (ЕС) за най-уязвими лица“. Това съобщиха от общината.

Български Червен кръст партнира на правителството при осъществяването на мащабна програма за разпределение на хранителни продукти на уязвими граждани, финансирана от Европейския съюз и прилагана от Държавния фонд „Земеделие“. Списъците с бенефициентите са изготвени от Дирекция „Социално подпомагане“- гр. Бяла. Лицата, които имат право на хранителни помощи тази година на територията на общината са 250.

Правоимащите са разпределени в следните категории: подпомагани по Наредба № РД-07-5 от 2008г. за условията и реда за отпускане на целеви помощи за отопление за последния отоплителен сезон; на които е отказано отпускане на целева помощ за отопление за настоящия отоплителен сезон, чийто доход не надвишава официално определена линия на бедност за съответната година; майки (осиновителки), получавали през предходната календарна година месечни помощи за отглеждането на дете до една година; лица, получавали през предходната година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания; семейства, получили еднократна помощ за първокласник в началото на учебната 2012-2013г.; лица, полагащи грижи за хора с увреждания, участвали през предходната година в дейност „Личен асистент“ по Националната програма „Асистент на хора с увреждания“; лица, подпомогнати през 2012г. с еднократна помощ, съгласно чл.16 от Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане; ветерани от войните.

Всеки от правоимащите получава общо количество 25,150 кг. с 10 вида хранителни продукти: ориз, брашно, олио, захар, леща, фасул, картофено пюре, конфитюр, мед, вафли. Това е първият транш, който е с продължителност 07 – 31 октомври 2013г. През месец декември тази година се очаква втори транш по програмата.

Последвайте канала на

797 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини