Дядо дири загубена наколенка с обява в интернет

  • 23 октомври 2013 11:40

  • 1237
  • 2
Дядо дири загубена наколенка с обява в интернет
©

Шуменец изгуби магнитната си наколенка, затова реши да я търси чрез обява. Залепеното на няколко дървета съобщение попаднало във фокуса на любител-фотограф. Той заснел зова за помощ и го публикувал в интернет, съобщава БНТ.

До пенсионирането си 71-годишният Жечко Димитров работил като шлосер-монтьор. Професията му изисквала доста физическо усилие, което му докарало болки в краката. За да ги облекчи, си купил магнитни наколенки, които носел всеки ден, но преди няколко дни изгубил едната. "Няма я, като свалям панталона, едната на крака, другата я няма. Тогава обух панталона наобратно, махнах и другата - да не я загубя и нея, и хукнах пак", сподели Жечко Димитров.

Търсенето му било безрезултатно. Съчинил обаче план как да си я върне, без семейството му да разбере. Взел тетрадката на внука, пуснал 5 обяви и ги залепил по маршрута, по който я загубил, и зачакал. Седем дни никой не се обадил и наколенката не се намерила, но пък обявата станала известна.

"Не очаквах. Откъде да знам, че цяла България е научила за тази наколенка", чуди се Жечко Димитров. Именно популярността на обявата в интернет му донесла късмет. Преди дни пощальон доставил пакет на бай Жечко, когато го отворил, мъжът останал изумен от съдържанието му - чисто нови наколенки и дори магнитен колан.

"Благодаря много, за който се е отнесъл така, и на хората, които са помогнали", допълни Жечко Димитров. Бай Жечко обеща да пази като зеницата на окото си неочаквания подарък, но обеща и да разкаже и на близките, и съседите си за чудото, което преживял.

Последвайте канала на

Novini.bg
1237 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кендо

2015.03.19 | 16:06

2
Нещо ми мяза на реклама.. Ооох,не мога без нея. А, ето една нова. И аз съм като нов...Благодаря ви, доктор Наливайн
Алекс

2013.10.23 | 13:57

1
Браво и хиляди благодарности на човека, купил и изпратил наколенките.

Добави коментар

Водещи новини