Строители не са получавали заплати от 5 години, излизат на бунт

  • 16 октомври 2013 14:30

  • 1462
  • 1
Строители не са получавали заплати от 5 години, излизат на бунт
©

Около 50 работници, които чакат заплатите си пет години от „Трейс груп холд" АД, излязоха на протест край Враца. Бунтът им бе съпроводен с вой на резачки на изхода за Монтана. Точно на това място в момента кипи усилено строителство по обходния път на Враца, а фирмата изпълнител е същата, пише "Стандарт".

Недоволните мъже разказаха, че през 2008 година са били наети да чистят канавки, да секат храсти и да косят трева по подбалканския път в района на Шипченския проход, Стара Загора, Нова Загора и Казанлък. Отишли да се трудят на 300 километра от домовете си, за да си изкарват хляба, но пари не са получили. Нито лев до днес.

Сумите, които има да получават са различни, тъй като били на норма, но става дума средно за около 1500 лева на човек. Много от тях пък в момента са безработни и разчитат на тези пари да си купят дърва и да изкарат зимата.

Първоначално работодателите се оправдавали, че държавата не се е разплатила и с тях. Но всъщност още през 2010 година пътната агенция си е изчистила сметките за въпросния обект.

Ужилените от фирмата са около 150 души, които се организирали в инициативен комитет „Справедливост". Те ще изчакат около седмица и ако пак не получат парите си, ще се съберат всички и ще блокират Министерския съвет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1462 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.17 | 02:31

1
Гарантирано от ГЕРБ!Така се строят магистрали по мутренски!Робски народ ,ей!Вместо да хванат тоягите и да им счупят кокалите на подипълнителите,както а правели профсъюзите в САЩ,навремето когато и там е било пълно с измамници!

Добави коментар

Водещи новини