Ресторантьори за пушенето: Не търсим печалби за сметка на здравето

  • 14 октомври 2013 12:07

  • 4760
  • 20
Ресторантьори за пушенето: Не търсим печалби за сметка на здравето
©

Лятото колегите успяха да спасят положението. Те обаче се опасяват, че зимата ще е много тежка. Това каза на пресконференция председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин по повод тоталната забрана за тютюнопушене в заведенията.

"Не може едно производство да се субсидира, да се прибират акцизи, а накрая моите колеги да платят цената. Готови сме да сложим билборди в заведенията, които да показват вредата от тютюнопушенето. Проблемът обаче не бива да бъде политизиран", добави той. "Над 35 регионални структури искат облекчен режим за тютюнопушене в заведенията - в обособени за това места и в нощните заведения. Не искаме да бъдем възприемани като печалбари, които търсят изгода за сметка на здравето", каза Рагин.

Собствениците на заведения искат от президента да преосмисли позицията си и да не налага вето върху готвените законови промени.

Социологът Андрей Райчев заяви, че заради забраната за пушене корупцията се е повишила, а ефектът е минимален - в заведенията се пуши. "Защо да държим забраната? Защото искаме да има закон, който всички нарушаваме? По време на социализма имаше куп такива закони. Ние сме свободни хора, трябва да живеем в съответствие с волята си. Освен това тук има и политически елемент - управляващите обещаха промяна на закона, а за тях гласуваха много хора. Законът не действа", категоричен беше Райчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4760 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2013.10.14 | 21:43

13
Нещастници, не ми казвайте за какво се ходи в заведенията! Оня болния мозък на друг да разправя как би плащал 50 лв за телешко или как да си купуваме цигара от 5 лв, продавана от заведението! Чуваш ли се изобщо? Като ми е кеф да ходя, да си поръчам кафенце и да си запаля цигарка, така и ще бъде! Вие непушачите си умирайте здрави, не сме се загрижили. Но заради вас АЗ да не мога да си пуша.. ами няма да стане. Впрочем и сега, когато има забрана, си пуша преспокойно в заведенията, дори през деня, в дискотеките и нощните барове да не говорим. Така че умрете си от злобата, няма да стане на вашето. ;)

2013.10.17 | 21:10

20
Еми пуши си и умри от рак, но ако си около моето дете с цигара и му димиш около дихателните органи, знаеш ли къде ще ти завра цигарката!? Освен това биологичен отпадък такъв,аз няма да ти плащам прескъпите онко лекарства, а ти да ми разправяш как цял живот си плащал по 5лв на месец за здравни осигуровки,пък сега искаш за безнадежна рехабилитация десетки хиляди евро!

2013.10.17 | 18:23

19
долен лъжец.здравето на хората не ви интересува..мръсна лицемерна гад..печалбите са ви важни.досега нали ревяхте че губите пари ве маймуно...сега когато ви позволиха заговори за здраве

2013.10.17 | 18:22

18
Типично по български .Едни приемат закони ,други ги отменят .Има държави които спазват закони приети преди 100 години .На българина все нещо не му харесва .България ще се оправи ,когато всички се научат да спазват законите (и тия горе ,и тия долу) и когато българина разбере ,че не може все да минава тънко .Щом един закон е приет той трябва да се спазва ,край .И вместо да се занимават с приети вече закони да гледат в бъдещето ,че то никак не е розово.
Варна

2013.10.17 | 18:22

17
АЗ СЪМ НЕ ПУШАЧ както и НЯМАМ ЗАВЕДЕНИЕ и смятам че е нормално да има зали за пушачи и не пушачи и всеки да има право да избира къде да влезе не може първо да ги карат да дават хиляди левове за аспирации и отделяне на помещяния а след това да ограничават изцяло пушенето и нека се замислим като толкова много роптаем като излезем сутрин на улицата и като вдишаме от ХУБАВИЯ въздух напоен с токсини от колите като отидем в магазина и си купим салам и месо нахакани с ГМО за това защо не роптаем при положение че то ни ТРОВИ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ но него никой не го забранява напротив продават ни го с усмивка на лице и на него не пише ОПАСНО ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ или като излезем на улицата нима някой ни подава противогаз нека не бъдем ИДИОТИ и да гледаме малко по далеч от носа си цигарите са ни НАЙ МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ
Бебо

2013.10.17 | 18:22

16
Според мен всеки, който пуши публично заслужава смъртна присъда. Аз не съм длъжен да се тровя от вашите катрани лайнари!

2013.10.14 | 21:56

15
Аз викам първо в народно събрание да разрешат пушенето по време на заседания и след това да решават къде да се пуши и къде не.

2013.10.14 | 21:23

12
ТОВА БИ БИЛО ГОЛЯМА ТЪПОТИЯ! И пушачите имат деца и не държат да ги одимяват. Заведенията могат да печелят по друг начин. А за довода забраната не се спазва, да я махнем, нямам думи. Ми то и закона да не се краде не се спазва. Да го премахнем?!?!
Аз

2013.10.14 | 21:43

14
Абсолютно си прав за закона! На времето Симеон премахна един закон (който ограничаваше безразборното даване на кредити), защото нито един банкер не бил осъден по него?! Сега искат да премахнат друг закон, защото (виждаш ли!) масово се нарушавал?! Да решат, най-сетне, по какви причини ще премахват закони!

2013.10.14 | 19:59

2
ХИЧ НЕ МИ Е ПРИЯТНО ДА ИЗЛЯЗА ОТ ЗАВЕДЕНИЕТО И ДА МИРИШАТ ДРЕХИТЕ МИ НА ЛАИНА,НА ЛАИНЯНИТЕ КОМУНЯГИ.ЕХ НЯМА ДА СТАНАТ ХОРА.
НАЦИОНАЛ----------СОЦИАЛИСТ

2013.10.14 | 21:23

11
Нормално е да ти миришат..ти самия си лайно..Вие непушачите от алкохол не може да мислите скапани деградирали алкохолици ракиджийници..с вашия чесън и шкембе чорба ни се смеят целия свят..не искал да му мирише на цигари,ама устата му мирише на чесън лайна..това не го притеснявало..те ароматните цигари миришат по добре от вас бе нечистоплътници герберастки..мамка ви в гроба да иба комунистическа
Стоилов

2013.10.14 | 21:22

10
Забраната трябва да падне, най-безсмисления закон.

2013.10.14 | 21:07

9
Този олигофрен социалиста е доказателсвто, че все едни и същи няколко ограничени хора коментират в тия новини. Направи ни услуга и се самоубий по-скоро - срамувам се, че живея на същия континент с теб.

Добави коментар

Водещи новини