Тренчев: В здравната каса обмислят стачни комитети

  • 12 октомври 2013 13:41

  • 1342
  • 2
Тренчев: В здравната каса обмислят стачни комитети
©

„В Здравната каса започнаха да обмислят създаването на стачни комитети”, съобщи президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7.

Той се противопостави на готвеното 10-процентно съкращение в държавната администрация, защото „се прави без план как да се промени администрацията” и затова очаква нарастване на напрежението в държавните структури.

„Повсеместните съкращения е имало доста пъти досега и това не дава резултат”, констатира лидерът на „Подкрепа”. Според него е възможно да се постигне и по-голям процент за намаляване на администрацията, но е необходима визия как точно да стане това – дали да не се закрият цели структури, например, и с какъв точно процент да бъдат редуцирани други.

Д-р Тренчев съобщи още, че според негова неофициална информация от финансовото министерство бюджетният дефицит вече надхвърля 500 млн. лв. и това прави особено тревожна обстановката в бедна страна като България. „Не е трудно да видиш, че хлябът на много хора ще бъде застрашен и мотивацията на гладните ще засили протестите”, прогнозира отново президентът на КТ „Подкрепа”. За него социалните мерки от плана „Орешарски” звучат добре, но не се вижда ресурсът, с който да се изпълнят обещанията. „Моето убеждение е, че няма такъв ресурс и това рано или късно се разбира”, каза Тренчев.

Последвайте канала на

1342 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
sindikalnia

2013.10.16 | 17:49

2
Kade vi ima v chastnia sektor-bokluk selski ! Drapate kato udavnici da lapate parichki ot darjavata !
Viktor

2013.10.16 | 17:49

1
Само си мисли,че има профсъюзи в България! Смешник!

Добави коментар

Водещи новини