Цигани с айфони прибират помощи за бедни

  • 10 октомври 2013 10:49

  • 3263
  • 8
Цигани с айфони прибират помощи за бедни
©

Цигани със скъпи телефони и леки автомобили прибират помощи за социално слаби, пише "Репортер". Те идват по цели фамилии и са сред първите на опашките пред пунктовете на Българския червен кръст.

Раздаването на хранителните продукти започна в понеделник и ще продължи до края на месеца, а вторият транш от помощта ще се раздава през декември. Ромите обаче бързат първи да приберат полагащите им се храни и чакат пред пунктовете още преди да се отворени. Един добре облечен младеж дори слушаше музика от айфона си, докато чакаше да дойде редът му.

Тази година безплатна храна ще получат над 330 000 души, което е с 26 000 повече от миналата година. В пакета с основните храни влизат 3 кг ориз, 4 кг брашно, 5 кг захар, 5 литра олио, 1 кг зрял фасул, 2 кг леща, 2 кг конфитюр, 1,5 кг мед, кутия обикновени вафли и картофено пюре.

Докато товарят пакетите в торбите си циганите се оплакват, че храната е малко и няма да им стигне доникъде. „Пет деца имам, безработни сме с мъжа ми, живеем от детските надбавки и от помощи. "Сега как да изхранвам децата с това”, възмущаваха се някои от циганките, докато трупаше бутилките олио в детската количка на едно от децата си.

Друг ром търпеливо чака реда си на пейката и разреждаше спирт в шише вода, което изпи пред очите на възмутените пенсионери, седящи до него в ранната утрин. Повечето българи идват да приберат храната си по-късно следобед, когато опашките от роми намаляват.

Още на първия ден бой на опашката в Бургас В Бургас раздаването на помощи в понеделник започна със сбиване между две ромски групи. Скандалът е възникнал след като циганите не можали да се разберат кой първи да вземе безплатните пакети. Те започнали да се блъскат и удрят, което сериозно притеснило чакащите между тях пенсионери.

Кампанията се провежда у нас за шеста поредна година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3263 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.10.24 | 15:03

8
Е какво дремат органите, които се занимават с помощите?

2013.10.22 | 01:03

6
Най тъпото в тая ситуация е, че всъщност бедните пенсионери протестират в защита на БСП с надеждата да получат помощи за да оцелеят през зимата. Но същите тези помощи ще отидат при циганите - същинският електорат на БСП и ДПС. Трагедията е в това, че тези възрастни хора не могат да осъзнаят това.
N/A

2013.10.24 | 15:02

7
Не знам трагедия ли е, но глупостта се наказва. Типичният привърженик на БСП е нищо незнаещ, нищо неможещ, работещ на минимална заплата и обвиняващ държавата за собственото си незавидно положение. Няма никаква амбиция да се стегне и да излезе от блатото, а чака държавата да му подхвърли социални помощи или да му вдигне минималната заплата. Съвсем закономерно най-бедните (оглупели от бедност) райони гласуват за БСП с надеждата, че видите ли, другарите "социалисти" ще създадат 250 000 работни места и ще вдигнат минималната заплата. Нека гласуват и после да се радват като малки деца щом им свалят цената на тока с 5%. Сами се наказват. Жалко само, че България загива заради тяхната глупост.
коко

2013.10.21 | 10:44

5
Да се надявам да ми е за последно да пиша по тези "форуми".Много приказки и малко искащи нещо да се направи!Само с писане не става!Тук и без това са се насъдили тези които , искат само да "си пишат".Защитата се прави и с ЛИШЕНИЕ от "удобство".Така ,че ... действие ...За да не стане ... ! по-късно ,а може да стане и "много късно"... От Нас зависи!

2013.10.19 | 22:46

4
е не сме ли циганска държава,ако се нареди един пенсионер,сигорно ще го изгонят,защото идват избори и някой пак трябва да гласува за герб,бсп и дпс

2013.10.19 | 22:46

3
ataka i samo ataka ]e oprawi tazi dyrwa

2013.10.19 | 22:45

2
питам се и незнам кой ще поеме отговорноста за циганизацията на нашата родина,бай тошо изгони тур4олята,ама кой им разреши с рейсове да идват и да гласуват ?

2013.10.19 | 22:45

1
кой прякор е по срамен-фикус или тиква ?

Добави коментар

Водещи новини