Няма записи на скандала между депутата от ДПС и лекарката в Търново

  • 09 октомври 2013 08:17

  • 3226
  • 1
Няма записи на скандала между депутата от ДПС и лекарката в Търново
©

Няма записи от охранителните камери в болницата във Велико Търново, които да са записали скандала между депутата от ДПС Хасан Хаджихасан и лекарката от Спешно отделение Милена Узунова.

Това заяви пред БТВ директорът на лечебното заведение Стефан Филев. Камерите са само за информация за потока от пациенти и доколко те са спешни. Няма записи, защото това беше изискване към нас, че нарушаваме правата на пациентите, обясни Филев.
Той потвърди, че Узунова е в 10-дневен болничен с диагноза мозъчно сътресение. Филев определи като недопустимо посегателството върху лекар, който изпълнява задълженията си. Поради разнообразието на хората в болницата и преди е имало напрежение и буйстващи пациенти. Заедно с органите на реда сме туширали напрежението, призна директорът на болницата.

Майката на пострадалата д-р Милена Узунова разказала, че Хасан Хаджихасан е ударил дъщеря й, тя има рана на главата и е настанена в болница извън Велико Търново. В момента лекарката отказва каквато и да е среща с медиите. Личният лекар на Хаджихасан д-р Евгени Недялков обясни, че е бил извикан от депутата вечерта в неделя. Видях съпругата му и началото на заболяването не можеше да изключи вероятността за мозъчен кръвоизлив. Той препоръчал незабавно да се транспортира до болницата. Представих я на дежурната колежка, написахме фиш за рентгена, разказа лекарят.

Не забелязах да има напрежение между Хаджихасан и Узунова, която е била дежурна, заяви Недялков. След скенера той казал на депутата да върне съпругата си в Спешното отделение. Там се е стигнало до конфликта. Аз обаче не присъствах на инцидента, застрахова се Недялков. В момента в който отидох Хаджихасан вече го нямаше, само дъщеря им беше там. На въпрос защо не е включена банка към Гюлшен Хаджихасан лекарите отговорили, че това няма да стане до пристигането на полицията.

Последвайте канала на

Novini.bg
3226 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.26 | 00:15

1
Инцидентът станал през почивните дни, когато Хаджихасан закарал жена си в областната болница със съмнения за инсулт. Според изданието депутатът решил, че дежурната д-р Милена Узунова се бави с поставянето на система и се нахвърлил върху лекарката с юмруци, в следствие на което тя не е в състояние да ходи на работа. Изплашени доктори натиснали паник бутона и на мястото се появил екип на държавния СОТ, по-късно в болницата пристигнали и полицаи, които съставили акт на депутата. От Българския лекарски съюз са се заканили да внесат жалба срещу Хасан Хаджихасан, уточнява още изданието.

Добави коментар

Водещи новини