Фандъкова: София трябва да има над 8 км нови метролинии

  • 08 октомври 2013 14:03

  • 1015
  • 3
Фандъкова: София трябва да има над 8 км нови метролинии
© Булфото

До края на годината трябва да започне строителството на продължението на метролинията по бул. „Черни връх” до бул. „Сребърна”, а във втората половина на 2015 година, трябва да бъде пуснат участъкът към квартал „Младост”. До края на 2015 година, в София трябва да имаме повече от 8 км нови метролинии. Това каза столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, на инспекция на работата по изграждането на метрото в квартал „Младост”.

„Показахме на вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) Михай Танасеску някои от обектите, които се финансират със средства на банката – кръстовището на Телевизионна кула, повозихме се на метрото в частта, финансирана от банката”, добави кметът Фандъкова.

„Прави се реконструкция на булевардите. Следващото лято трябва да са готови разширението и цялостната реконструкция на бул. „Александър Малинов”, бул. „Кръстьо Пастухов” и ул. „Обиколна” в квартал „Дружба”. Общо, повече от 4 км нови булеварди ще изградим заедно със строителството на тези два участъка на метрото”, каза още столичният кмет.

"Кметът на столицата ни показа - къде са отишли нашите средства. Изключително съм впечатлен от това, което виждам. Убеден съм, че проектът между Столична община и Европейската инвестиционна банка, специално за метрото, ще бъде в полза на гражданите, и ще доведе до повишаване качеството на живот. Един от бъдещите проекти, който обсъдихме, е енергийната ефективност на сградите. Смятаме, че това е важен въпрос за София, и ще се опитаме да го финализираме успешно. Ще продължим да работим и по проекта за управление на отпадъците. Обсъдихме също така и проект за „Топлофикация” София. Ще се опитаме да доведем този сложен проблем до край", каза Михай Танасеску.

Последвайте канала на

1015 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Киро

2013.10.09 | 07:52

3
Единствения който не могат да махнат Комунистите и Турците си ти.Яд ги е но не могат!Голяма си!Да си жива и здрава.

2013.10.08 | 22:13

1
Ей киртак ама на другите ви ибахме мамата нали куче грозно сега лапай на Пеевски пустиняк хахахахахаах

2013.10.09 | 07:52

2
ФАНДЪК ДА ТИ ИБА МАЙКАТА ИЗРОД ТИ СИ ВИНОВНА ЗА ПРОТЕСТИТЕ СЛУГА НА МУТРАТА СИКАДЖИЯ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини