Увеличава се интересът за саниране на панелки

  • 07 октомври 2013 17:23

  • 1844
  • 1
Увеличава се интересът за саниране на панелки
© Булфото

След като финансовата помощ за санирането на жилищата стигна 75 на сто, интересът на хората видимо се засилил. Два пъти по-бързо са тръгнали и процедурите по одобряване на кандидатите за енергийно обновяване на домовете.

Това обяви Христина Стоичкова от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, чийто екип гостува в Града информационни дни по проекта. Предвиждат се няколко срещи с домоуправители и старозагорци, който проявяват интерес към енергийното обновяване на своите домове.

Общо 341 заявления от 32 града за саниране на панелки и други стари жилища са били подадени от обитателите им в регионалните офиси до началото на октомври. От тях 233 предложения са внесени в министерството за одобрение, а на 193 сгради регионалните мениджъри са казали „да" и изготвят индикативните бюджети за обновяването им.

Най-много са мераклиите да санират жилищата си с европейски пари са от София – 100 жилищни сгради, Пловдив – 28, Благоевград – 20, Варна и Бургас – по 18, Смолян и Русе – 14 и др. Реалния старт на строително-монтажните работи на първите две жилищни кооперации в столицата обаче щял да стартира напролет.

Проектът за енергийно обновяване на българските домове, който възлиза на 50 млн. лв, трябва да се реализира до 2015 г. с финансовата подкрепа на оперативната програма „Регионално развитие".

Последвайте канала на

1844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
svidetel

2013.10.24 | 12:17

1
Tova sa pojaroopasni materiali i cancerogenni ! Pri pojar 6te ima jertvi ! Alo, pojarnata !.....Alo, Prokuraturata !.......

Добави коментар

Водещи новини