Фандъкова: "Топлофикация" предлагат само козметични промени

  • 07 октомври 2013 08:09

  • 1400
  • 0
Фандъкова: "Топлофикация" предлагат само козметични промени
©

В София бяха отворени още два центъра за бежанци, защото този в Овча купел беше със запълнен капацитет. Към този момент нямаме други свободни сгради за настаняване на бежанците. Мен най-много ме притеснява, че идва зимата и бежанците няма да имат възможност да се справят. Трябва да работим най-много по този въпрос.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, кмет на столицата. Натискът към София е най-голям. В момента има повишено полицейско присъствие край бежанските центрове. За мен на първо място по важност е сигурността на хората. Говорила съм с министъра на вътрешните работи за увеличаване на капацитета на полицейските управления. Смятам, че водим достатъчно разговори с правителството, но не знам дали се чуваме достатъчно, обясни Фандъкова. Нещата вече се случиха и тези два допълнителни центъра бяха отворени с недостатъчна подготовка. Разчитам на стратегия и разум. Обстоятелствата са такива и трябва да се справим. Капацитет на домовете е запълнен на 100%. Когато тези хора получат бежански статут, те ще имат възможност да си търсят квартири и работа. Пак повтарям, че някои от тях сигурно няма да се справят с това предизвикателство и точно върху това трябва да мислим и да работим, повтори Фандъкова.

Тя коментира и началото на отоплителния сезон и проблемите с "Топлофикация-София". Не съм оптимист за ставащото в "Топлофикация". До тук са приети само мерките, които ние от Столична община предложихме. Промените, които поисках още пролетта не са факт. Предложените промени от "Топлофикация" са по-скоро козметични и на всичко отгоре не са факт. Отоплителният сезон започва, а реформи няма. Аз ще поискам отново да има междинно отчитане, категорична беше Фандъкова. Към момента имаме много сериозна програма за изграждане на канализация в София. За съжаление за този процес трябват не само средства, а и време. Естествено, че ще се съобразим с решението на съда за синя и зелена зона, но нека първо то излезе. В заемите няма нищо лошо, стига общината да може да се справя. Ние сме направили разчети и отделяме за покриването на заемите по 5% от собствения бюджет на Столична община, отговори на зрителски въпроси Фандъкова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини