БЧК раздава над 16 тона храни за най-бедните

  • 04 октомври 2013 12:57

  • 1273
  • 0
БЧК раздава над 16 тона храни за най-бедните
©

От 7 октомври Българският червен кръст ще раздава хранителни продукти за най-уязвимите граждани по програма "Разпределение на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз".

Инициативата се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и 2013-а е шестата и последна година за прилагане на програмата. Това съобщи заместник генералният директор на БЧК Василка Каменова. През тази година в 31 областни склада на Червения кръст ще бъдат доставени продукти на обща стойност над 34 милиона лева, пише "Дарик".

Над 16 тона хранителни продукти ще бъдат раздадени в цялата страна на най-нуждаещите се. Продуктите ще се предоставят на два транша в 336 раздавателни пункта на БЧК. По думите на Василка Каменова над 330 хиляди души имат право на хуманитарна помощ. "Първата най-голяма категория са лицата, които са получавали целеви помощи за отопление за преходния отоплителен сезон. Освен това лица, на които е отказана такава целева помощ, но пък чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност за 2012 година", обясни тя.

Каменова допълни, че са осигурени 10 вида продукти, които ще бъдат раздадени на уязвимите граждани - ориз, брашно, вафли, захар, олио, фасул, леща, конфитюр, картофено пюре и пчелен мед.

Първият етап на раздаване на продукти започва от понеделник, 7 октомври, като всички пунктове в страната ще бъдат отворени.

Последвайте канала на

1273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини