Октай Енимехмедов: Не съм казвал, че искам да убия Доган

  • 28 септември 2013 18:21

  • 4095
  • 10
Октай Енимехмедов: Не съм казвал, че искам да убия Доган
© Булфото

"Не съм отишъл в залата в НДК с целта да умъртвявам Ахмед Доган, а да изразя своето гражданско недоволство от него. Той е сред хората, които носят отговорност за сегашното състояние на страната ни", обяви нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов в интервю за публицистичното предаване на Сашо Диков по Нова тв.

"Никога не съм казвал, че искам да убия Доган - категоричен бе той. - Този газов пистолет бе купен от оръжеен магазин с идеята, че с него не може да се извърши тежко престъпление. Докато се качвах на трибуната усещах чувство на справедливост. Не искам обаче да описвам в детайли емоциите, но изпитах и чувство на удовлетвореност когато стигнах до Доган. Когато засече пистолетът за секунда се почудих и после се задействаха инстинктите. Каквото искам да кажа на Доган, ще му го кажа в съда. Но сега не е времето да го споделя", допълни нападателят, цитиран от "24 часа".

Октай разказа, че присъствал на последната младежка конференция на ДПС преди атентата. Там Ахмед Доган говорил за това как се готви нов възродителен процес. "Това ми направи силно впечатление", заяви Октай. От думите на Доган той разбрал, че лидерът на ДПС защитава изцяло своя интерес. "Той не мисли за хората, не мисли за народа", смята нападателят.

"В затвора наблягам на политическото си образование - философия, Платон, Аристотел, съобщи той в ексклузивното си интервю. Моите политически убеждения се доближават до идеологията на Левски - за чиста и свята република. Това може да стане с честност, добродетели.

Аз пожелах това интервю, за да проведем диалог с политиците в страната, а не какъв човек съм аз. Това хората ще си направят преценка с течение на времето. Това, което пише по вестниците, всеки трябва да подлага на съмнение. Трябва да си задаваме въпроса с каква цел е публикувано дадено нещо. И да си направим преценка какво интереси се защитават.

Искат да ме представят по медиите като престъпник, бил съм в средата на спортисти, но никога не съм се отклонявал от правия път", допълни Октай.

"Не харесвам комунистите, те подчиняват нашата страна на чужди интереси, а ДПС налагат манипулация в интерес на определени личности. Целта е била Доган да трупа повече гласове, а турците да не се развиват", каза още Енимехмедов.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4095 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Ш

2013.10.09 | 22:59

10
Това е бъдещият лидер на ДПС, говвят го от далече. Само промит и невеж мозък може да си мисли , че това което се случи не е нагласено. Гледаите интервюто с ДикOFF, и ще ви светне лампата в главите. Кога беше подсадим за опит за убйство , кога заговори за влизане във властта!?.
proroka

2013.10.09 | 22:58

9
v negovo lice se tursi podkrepa na Bulgari. Gotviat go za neshto goliamo, ne budete naivni!!!!
тоя е баси пича

2013.10.09 | 22:58

8
Аз съм българин и обичам родината си. А този човек не му е мястото в затвора при престъпниците.
Pesho

2013.10.09 | 22:57

7
Не бадете наивни, тоя го готвят за некоя партия клонинг на ДПС. Доган не е глупав. На бас, че няма да лежи в затвора или ще бъде за около година или две. А всички видяхме какво направи, дори и да говорим за Доган.
az

2013.10.09 | 22:57

6
Не е един истински българин. А един истински честен човек дето България има много нужда от такива. Да не забравяме, че той е турчин. Значи излиза така, че между турците е имало много хора, които би трябвало да ги вземем за пример. А досега не ги забелязвахме. Сравнявахме ги с ДПСто. ДПС и турци са две различни работи. С моите уважения!
Този човек е герой

2013.10.09 | 22:56

5
В парламенти такива хора НЯМА
LSSAH

2013.10.09 | 22:56

4
И няма справедливост на този свят....вместо Доган и всички "политици" на прехода да ги съдят сега те са онеправданите и обвинителите разбираш ли...ще съсипят живота на момчето 100%,НО ще гният в Ада рано или късно!!!
321

2013.09.30 | 20:17

3
много умно момче.Истинска находка.Никой от управляващите политици на прехода не пое отговорност ,че те са виновни за това Октай /и други от неговото поколение/ да е сега в затвора.Те ограбиха тяхното детство,тяхната младост.Лъгаха,крадоха,манипулираха хората от най-младото до най-старото поколение.Мисля,че те са виновни за всичко лошо,което се е случвало във и на България

2013.09.30 | 20:16

2
По- голям българин от много,които се мислят за такива!
АТАКА-ДПС-БСП шведска тройка

2013.09.30 | 20:16

1
Един истински БЪЛГАРИН ! Свалям му шапка.

Добави коментар

Водещи новини