Шеф от "Пътна полиция": Ако катаджиите вземат подкупи, да си ходят

  • 27 септември 2013 07:58

  • 2594
  • 4
Шеф от "Пътна полиция": Ако катаджиите вземат подкупи, да си ходят
©

Причината за кампанията за спиране на рутинните проверки на КАТ са изнесени от прокуратурата притеснителни данни за ръст на кражби от домовете. Все повече са хората, които изобщо не подават жалби в полицията заради липса на доверие. В същото време при операциите Палките 2 в София и Пловдив преди две години 2,5 м. Вътрешна сигурност на МВР наблюдават 60 смени, от които само една не взема подкупи, защото си сътрудничила с Вътрешна сигурност, заяви пред БТВ главният редактор на 168 часа Слави Ангелов.

КПП-тата вече не се използват, радарите са подменени и целта е вече санкциите да бъдат по електронен път, заяви Антон Антонов от Пътна полиция. Катаджиите трябва да спират шофьорите при явно нарушение, при съмнение за употреба на алкохол, технически неизправно или неукрепен товар и съмнение за извършено престъпление. Винаги трябва да има номер на документ, който доказва проверката с изключение на последното условия – тогава трябва да има докладна записка, обясни Антонов.

Журналистът обаче изрази силно съмнение, че ще има резултат от промените. Няма как да се прецени дали полицаят няма да злоупотребява. Когато ви спират катаджиите питат – пил ли си или да духна вместо теб и така се заобикаля условието за извършена проверка, убеден е Ангелов.

Антон Антонов каза, че не се притеснява от вълната молби за преместване и оставки от катаджии, които вече не могат да извършват проверки. Като не искат да работят, да си ходят, ще дойдат млади момчета, които ще работят честно, каза той. Според Слави Ангелов обаче катаджиите не трябва да имат таблети, а да има камери в полицейските автомобили. Необходимо е камери да бъдат сложени в колите на Охранителна полиция, които в действителност рекетират шофьорите, смята журналистът. В момента 134 камери работят в полицейски автомобили, отговори  Антонов.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев се е ангажирал, че голяма част от Охранителна полиция ще бъде пренасочена към вътрешността на кварталите, разкри Ангелов.

Последвайте канала на

Novini.bg
2594 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
dido

2013.11.27 | 10:32

4
vreme e da ostavat putniq kontrol na kat,izlizam ve4er s kolata i me spirat samo oxranitelna policiq. neka vlqzat v kvartalite i i selata,kadeto xorata propi6tqxa ot krajbi

2013.11.27 | 10:32

3
Корумпираните ченгета не само "да си ходят",но да влязат на " топло"-както е в цивилизованите страни...!
несъглаесн

2013.11.27 | 10:32

2
този Антонов вместо да гони катаджиите да вземе да си ходи да ...... Той си стои кротко и чака пенсия а не да прави Промени заради корупция никой не иска да се случват ---- Вижте заплатите на полицаите колко и какви суми за заеми изплащат на банките и какво им остава за семейство. Охранителите вечер по тъмно си спират много активно през деня се оглеждат и са по плахи , така че нищо няма да се С Л У Ч И
ДЕДЕКТОР НА ЛЪЖАТА

2013.11.27 | 10:27

1
АНТОНОВ И ПОДЧИНЕНИТЕ МУ ДА МИНАТ НА ДЕДЕКТОР НА ЛЪЖАТА И ВСИЧКИ ОХРАНИТЕЛНИ ПОЛИЦАr А ДА НЕ ГОНИ ПОЛИЦАИТЕ нека покажат лоялност

Добави коментар

Водещи новини