В Стралджа биели децата с метална пръчка, обвита с кожа

  • 27 септември 2013 07:44

  • 1484
  • 0
В Стралджа биели децата с метална пръчка, обвита с кожа
©

До момента никой не се е обръща към децата как прекарват живота си в интерната в Стралджа. Това заяви психологът Христина Георгиева, която е инспектирала институцията след подадените сигнали за системни побоища над питомците в дома.

Проверката беше изненадваща, не са били предупредени нито персонала, нито децата. Проведени са разговори с всяко едно от децата поотделно, разказа Георгиева. Някои от тях са споделяли за системен побой поради бягства. Там са настанени деца с противообществени прояви и когато са бягали са били прибивани с пръчки и специално подготвени бухалки. Една от тях е дървена пръчка, в сърцевината, на която има желязо, а отвън е обвита с кожа, каза Георгиева.

Синджаб Мехмедов, който е един от обвинените охранители отрича, че е бил децата. Имам три деца, как да бия други деца, недоумява охранителя. Децата се боят постоянно помежду си, единственото наказание за тях е отказ да посещават компютърната зала. Уволниха ме, защото им преча най-много, подозира Мехмедов.

Новият директор Димитър Войводов, който е поел интерната в началото на учебната година каза, че в момента оплаквания за побои няма. Той отрече да е бил свидетел на побой, но каза, че децата са споделяли, че са били наказвани заради бягства.

Последвайте канала на

Novini.bg
1484 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини