Още две сгради бяха отпуснати за сирийските бежанци

  • 25 септември 2013 15:19

  • 1283
  • 1
Още две сгради бяха отпуснати за сирийските бежанци
©

Правителството предостави на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) два имота в София. Първият е на закритата Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване в местността „Военна рампа-изток", а другият - неизползвани сгради, намиращи се в район „Кремиковци", съобщиха от Министерски съвет.

Поради отпаднала нужда от министерствата на земеделието и храните и на образованието и науката управлението на двата имота се предоставя на ДАБ. Това позволи откриването в тях на временни приемателни центрове за настаняване на чужденци, търсещи закрила.

Правителството предостави на Комисията за защита от дискриминация и на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество офиси от по 20 кв. м в административната сграда на бул. „България" №14 в Смолян. Помещенията са необходими за нормалната работа на служителите на двете комисии.

С друго решение от Регионалния инспекторат по образованието в Смолян беше отнето правото на управление върху закрития социално-педагогически интернат в село Стойките. Теренът е с площ от 5,4 дка и е застроен с триетажна и две едноетажни сгради. Имотът е обявен за частна държавна собственост и е предоставен на областния управител.

Правителството промени също статута на част от имот - публична държавна собственост, в Русе. Помещенията с обща площ от 295 кв. м се намират в административната сграда на ул. „Църковна независимост" №16 в града и са с отпаднала необходимост за териториалното статистическо бюро. Управлението на имота ще бъде поето от областния управител на Русе.

Последвайте канала на

Novini.bg
1283 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Заблуден

2013.09.26 | 12:47

1
Значи трябва да си сменявам гражданството със Сирийско! Определено ще ми е по добре та аз работя за 900 лв 24 дни в месеца...и ток вода храна всичко си плащам сам и това ако не е геноцит...

Добави коментар

Водещи новини