Затворниците във Варна остават на студено

  • 24 септември 2013 14:39

  • 645
  • 0
Затворниците във Варна остават на студено
©

Варненският затвор е заплашен да остане без отопление в началото на зимата. Причината е задължение за природен газ.

След намесата на министъра на правосъдието Зинаида Златанова част от дълга към “Булгаргаз” е платен, но остава незаплатена сума в размер на няколко хиляди лева. Преди седмици адвокат Константин Парчев алармира принципала - Министерството на правосъдието, за неплатените средства от страна на дирекция „Изпълнение на наказанията” към газоснабдително дружество, съобщава petel.bg. След намесата на министър Златанова е погасен частично дълга, като е останала незаплатена сума в размер на няколко хиляди лева.

Междувременно, пише адв. Парчев в ново писмо до принципала, бях уведомен лично от главния директор на Дирекция „Изпълнение на наказанията” комисар Борис Стратиев, че поради липса на достатъчно средства в бюджета заплащането ще се извършва частично, като след приемане на актуализирания бюджет за 2013 г., плащанията ще бъдат възстановени и процеса ще се нормализира.

До момента обаче, въпреки извършената и приета актуализация на бюджета за 2013 г. липсват постъпления, което създава затруднения на представляваното от мен предприятие, а също така нарушава баланса в плащанията към „Булгаргаз”. В случай, че забавянето в плащанията продължи ще бъдем принудени преди започване на отоплителния сезон да прекъснем газоснабдяването на варненския затвор, което ще влече съответните последици и за двете страни, завършва в писмото си адвокат Парчев.

Последвайте канала на

645 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини