Катуница - две години по-късно

  • 21 септември 2013 12:30

  • 3069
  • 5
Катуница - две години по-късно
© Булфото

Днес се навършват две години от размириците в Катуница, при която след конфликт с фамилията на цар Киро загинаха две момчета. Жителите на селото ще почетат паметта на 19-годишния Ангел и 17-годишния Павел с панихида, която ще бъде отслужена в гробищния парк. 

Както днес, така и в следващите три дни жителите на Катуница ще се поклонят пред паметната плоча на младежите. Ще има и шествия със запалени свещи, под надслов "Няма да забравим, няма да простим".

В неделя ще се проведе и футболен мач между Национален отбор от фен-клубовете на България и клуб „Тракиец"- Катуница. Очаква се на панихидата и мача в неделя да дойдат хора от цялата страна, както и рокери, които са изразили желанието си да почетат Ангел и Павел. В тяхна памет в селото ще бъде даден курбан.

Двете мълчаливи шествия, които ще се проведат на 23 и 24 септември от 19.00 часа.

Бунтът в Катуница избухна, след като бус с роми прегази 19-годишния Ангел Петров. Впоследствие жителите на селото запалиха палатите на ромския бос Кирил Рашков, известен като Цар Киро. По-късно почина и Павел, който припадна след смъртта на приятеля си и лекарите не успяха да го спасят.

Две години по-късно, през юни 2013 г., шофьорът на буса Симеон Йосифов, беше осъден окончаателно на 15 години затвор. Неговото обяснение за инцидента през годините се запази, а именно че е помислил Ангел „за куче".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3069 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ДО кРУМ уСРАИНСКИ

2014.10.28 | 09:14

5
Ти мастиьо долна да мълчиш, че всичко това стана по време на гробарите, не на АТАКА,БСП или ДПС (не съм подръжник на нито една от тези партии), а точно по времето на ГЕРБ! Ти и другите гробари нямате никакво право да говорите за тази случка, тъй като именно Герб скри и покри така наречения "цар"! Никога няма да гласувам за ГЕРБ, ама никога!!! Адски се радвам, че именно АТАКА би шута на ТИКВАТА! Плюйте колкото си искате и по който си искате, но власт за Герб вече няма!!!

2014.10.28 | 09:13

4
Я направете една сметка от тогава до сега колко българи са убити от цигански бандити и мародери. Или ако не го дават по БТВ няма значение. Да се държи криминална статистика по раса. Тогава да видим всичките НПО-та и поп Ивановци и какви ли не анти-български кучета какво ще кажат.
:|

2014.10.23 | 15:39

3
Бог да прости Ангел и Павел, мир и светлина на душите им!
КАТУНИЦА 2

2014.01.28 | 21:59

2
ВНИМАНИЕ! СКОРО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЦАР КИРО ОТ ЗАТВОРА! ЗАПАСЯВАЙТЕ СЕ С ПАТРОНИ, ЗАКУПУВАЙТЕ ОРЪЖИЯ! ЩЕ СТАВА КЪРВАВО! КАТУНИЦА 2 НАБЛИЖАВА!
КАТУНИЦА 2

2014.01.28 | 21:59

1
ВНИМАНИЕ! СКОРО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЦАР КИРО ОТ ЗАТВОРА! ЗАПАСЯВАЙТЕ СЕ С ПАТРОНИ, ЗАКУПУВАЙТЕ ОРЪЖИЯ! ЩЕ СТАВА КЪРВАВО! КАТУНИЦА 2 НАБЛИЖАВА!

Добави коментар

Водещи новини