Делегация от ЕП посети Агенция "Митници"

  • 20 септември 2013 17:18

  • 1048
  • 0
Делегация от ЕП посети Агенция "Митници"
©

Делегация от Комисията за бюджетен контрол към Европейския парламент посети Централното митническо управление на Агенция "Митници" и митнически пункт "Капитан Андреево", съобщават от Агенция "Митници".

В делегацията са участвали представители на различни политически групи в Европарламента, посочват от агенцията. Депутатите са проявили особен интерес към задържаните количества цигари, осъдените за контрабанда на цигари лица и противодействието на нелегалното разпространение на тютюневи изделия по външните и по вътрешните граници на Съюза. Директорът на Агенция "Митници" Кирил Желев е обобщил обективните и субективните проблеми в борбата с контрабандата на цигари в страната, като е подчертал, че в тези си усилия българската митническа администрация ще търси подкрепата на гражданите и бизнеса и вече реално се работи в тази насока. "За периода 2014 - 2020 г. ние ще продължим да разчитаме на специализираната помощ на Европейския съюз под формата на обучение и съдействие при изработване на рискови профили и ще се радваме, ако получим помощ под формата на методика за проверки", е казал в заключение Желев, цитиран от пресцентъра на агенцията.

При посещението си на митнически пункт "Капитан Андреево" делегацията е наблюдавала работата на митническите служители с новите рентгенови системи. Евродепутатите са били информирани, че стандартната обработка на един камион продължава 2-3 минути, а рентгеновата проверка - до 7 минути при натоварване от преминаващи през пункта средно 700-800 камиона за денонощие. От митница Свиленград са прогнозирали, че след завършването на реконструкцията на пункт "Капитан Андреево", капацитетът му по отношение брой обработени автомобили ще се удвои.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1048 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини