Промени в трудовия кодекс ще дискутират специалисти от HR сектора

  • 20 септември 2013 12:55

  • 1996
  • 3
Промени в трудовия кодекс ще дискутират специалисти от HR сектора
©

28% от младежите до 24 години в България са безработни и броят им се увеличава. Само за първото тримесечие на годината незаетите младежи (15-29 г.) наброяват 140 хиляди души.

В същото време местата в сайтовете за работа намаляват. Същевременно все повече млади хора се насочват към временната заетост като предпочитана форма на работа. Дали непроменяният от десетилетия Трудов кодекс е адекватен на съвременната трудово-социална среда?

Това са фактите, които ще бъдат в основата на следващата дискусия от проекта Chivas 12 Chairs. Във фокуса на събитието този път ще попаднат най-горещите теми от сферата Човешки ресурси. Върху темите за временната заетост, остарялата правна рамка и предизвикателствата пред младите да намерят и задържат работа в момента ще разсъждават участниците в предстоящата кръгла маса от поредицата Chivas 12 стола. Събитието с участието утвърдени HR специалисти ще се проведе на 26 септември.

Гласувайте на сайта на инициативата www.chivas12.bg за хората, чието мнение бихте искали да чуете по темите. Само шестима експерти по "Човешките ресурси" ще заемат място на кръглата маса. Срещу тях по традиция ще застанат шестима амбициозни младежи. Акценти в дискусията ще бъдат още качеството на подготовката за работа на младите хора, културата на кандидатстване и задържане на работа и културата, програмите за временна заетост и др. 

Идеята на формата Chivas 12 стола е да сблъска гледните точки на професионалистите и начинаещите в дадена област по важни теми и въпроси и по този начин в дебат да роди и предложи решения на сериозни проблеми, които касаят различни браншове. Сред досега обсъдените теми от поредицата са Туризъм, Реклама, Икономика, Журналистика, Архитектура, IT и други.  

Ето хората, за които можете да гласувате на chivas12.bg: 

Светослава Георгиева, управител на Horizons 

Бойка Дочева, мениджър управление на човешки ресурси в IBM Bulgaria

Зорница Янкова, Country HR мениджър в Hewlett Packard

Таня Пейчинова, директор "Човешки ресурси" в "Пикадили"

Ивайло Славов, мениджмънт консултант в Easy Consult

Мария Шишкова, управляващ съдружник - AIMS Human Capital Bulgaria и Dale Carnegie Training Bulgaria

Николай Николов, мениджър "Човешки ресурси" в ПОД "Бъдеще" АД

Николай Димитров, управител на БИГГА ЕООД

Зорница Георгиева, мениджър "Човешки ресурси" в BSS Media Group

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1996 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
НАЦИОНАЛ----------СОЦИАЛИСТ

2013.10.03 | 13:33

2
Какво има да обсъждаш???? Правиш средната работна заплата 4000 лв,минималната 1500 лв и решаваш всички проблеми на страната--това е..Всичко останало е дрън дрън та пляс
...

2013.10.03 | 13:34

3
Но да почнат и да ги изплащат. Щото сега не им харесва да го правят. Скъпят се и на жълтите стотинки, които подхвърлят на хората и знаят, че за тях затвор няма!

2013.09.21 | 02:27

1
ако се върне категоризацията на труда хората 2ра категория ше се пенсионират на 57год а на техните места ще дойдат тези младежи които сега се чудят къде да работят и масово напускат страната ни.при работа 35 год на шум влага вибраций и прах на 60 год човек вече е развалина а как ще издържи до 67 въобще не ми се мисли.но той отговорът е ясен-никак.на един пенсионер не трябват пари колкото на млад човек с деца.човек който може да се пенсионира на 57 не може да изработи толкова пари колкото са нужни на млад човек с деца,докато този млад човек по лесно ще изработи пари за един пенсионер.

Добави коментар

Водещи новини