Орешарски се срещна с кметове на общини, където са настанени бежанци

  • 19 септември 2013 16:24

  • 1043
  • 0
Орешарски се срещна с кметове на общини, където са настанени бежанци
©

Министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 проведе среща с кметове на общини, където има настанени сирийски бежанци. На събитието присъства и вътрешният министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, предаде репортер на Novini.bg.

След срещата Орешарски заяви: "В последните седмици има засилен трафик на бежанци към нашата страна. На тази среща обсъдихме широк кръг въпроси. От наша страна се опитахме да запознаем кметовете и да им разясним реалната обстановка, както и очакванията в прогнозируем, обозрим хоризонт в сценарийни варианти, като се надяваме да се сбъднат най-позитивните. Изслушахме кметовете за всички възможни и потенциални рискове, условия, за да може целият процес да мине с възможно най-малко неблагополучни моменти”, посочи премиерът. "Уточнихме, че трябва една много по-добра комуникация, по-добра информираност. Може би това беше първото, за което се разбрахме с кметовете. За по-добра оперативна връзка, за да може навреме да се реагира на всеки изникнал проблем, а сме убедени, че колкото и добра подготовка да сме направили до този момент, проблеми ще изникват. Оставаме с добър контакт, за да реагираме своевременно и от двете страни на предизвикателството, което стои пред нас”, добави Орешарски.

Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола допълни, че ситуацията все още не е овладяна напълно, но МВР ще успее да управлява и да се справи с бежанския риск. Той благодари на кметовете за добрия диалог и за всички предложения, които те са направили. Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска призова за отговорен подход от страна на МВР към районите, в които има настанени бежанци. Тя помоли Йовчев за осигуряването на засилено полицейско присъствие в тези райони, като припомни за избухналия преди дни бунт на сирийци в София. Тя предложи, на бежанците да бъде наложена забрана да напускат сградите, в които живеят, след 22.00 часа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1043 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини