Дупничанин "възкръсна" от алкохолна кома

  • 18 септември 2013 07:45

  • 1620
  • 1
Дупничанин "възкръсна" от алкохолна кома
©

Геройствата на нашенците нямат край. Дупничанин успя да оцелее след нечуван запой. С мъжествен стоицизъм Йордан подкарал офанзивата срещу черния си дроб още по празниците за Съединението.

Без да изпуска темпото 52-годишният мъж продължил маратона почти седмица, пише "Новинар".

В крайна сметка организмът му се предал и Йордан се свлякъл на земята, предаден от собственото си тяло. Близки на героичният дупничанин го закарали в спешното в болница „Св. Иван Рилски” и ошашавените доктори констатирали, че с величествения запой Йордан се е докарал до кома.

Лекарите положили всички усилия да стабилизират пияндето и след серия промивки и венозни вливания, са върнали Йордан към света на живите.

За да бъде картинката още по-весела, когато „героят” се събудил, е бил в интензивното отделение на лечебното заведение и е започнал да буйства.

От една страна вероятно, защото не е знаел къде са намира и спомените му се губели – болничната обстановка го е стреснала. От друга пък се е включил спусъкът на абстиненцията, която започва при изчистване на тялото от токсините, и води до делириум.

Впоследствие се оказало, че Йордан няма здравни осигуровки, а сметката му в болницата е 1000 лв. Тя ще бъде на разноски на бюджета на общинската болница.

„С тези пари можеше да се лекуват хора, които са с тежки заболявания, а не пациенти, които са пили до безпаметност“, казва директорът на болницата д-р Любомир Таушански” пред Struma.bg.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1620 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kvazer

2013.09.18 | 15:48

1
ALKOHOLICITE V BALGARIA TRIABVA DA SE TRETIRAT KATO PRESTAPNICI

Добави коментар

Водещи новини