Ексдепутат лъже, че хотелът му е 5 звезди. Инспекторите го затварят

  • 17 септември 2013 14:50

  • 2217
  • 2
Ексдепутат лъже, че хотелът му е 5 звезди. Инспекторите го затварят
©

Ексдепутатът Стефан Личев ще бъде глобен от Комисията за защита на потребителите (КЗП). Той бе заградил част от плажа в Свети Влас за гостите на хотела си „Лунна пътека". Политикът даже бе добавил табела „Частен плаж" върху пясъка в разгара на лятото. Това ядоса съседите, които са руски собственици на апартаменти.

За проявата на беззаконие по Черноморието ни е сигнализирала рускинята Евгения Потажевич, цитирана от Флагман. Тя живее в съседната сграда „Арена". Подала и жалба до Комисията за защита на потребителите.

Оказа се, че фирмата на Личев „ВЕЧИЛ 1" ООД има и други, също значителни нарушения, според източникът.

През лятото на фасадата на хотела е бил поставен транспарант с надпис "5 звезден хотел "Лунна пътека". На рецепцията обаче табела с категоризация липсвала, липсват такива и в лоби бара, както и в ресторанта на хотела.

След направена справка и в Регистъра на категоризираните обекти от министъра на икономиката, министъра на културата и председателя на Държавната агенция по туризъм няма такъв обект с името "Лунна пътека".

На рецепцията също така не са обявени цените на нощувките и на другите, предлагани от търговското дружество, услуги чрез ценоразпис, поставен на видно за потребителите място.

Всички нарушения, изложени в жалбата на възмутената рускиня, са констатирани при проверката от инспекторите на Комисията за защита на потребителите. Те вече са съставили актове. Предстои издаване на Заповед за временно затваряне на хотела и заведенията.

Бизнесменът Стефан Личев е бил два мандата депутат. Шеф е бил на ямболската организация на СДС. През 2006 година става председател на Земеделския народен съюз. Още през 2011 година се споменава за сигнал за незаконното строителство в Свети Влас от фирмата на Стефан Личев.

Последвайте канала на

Novini.bg
2217 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
з

2021.11.19 | 10:32

2
Това не е вярно

2013.09.17 | 22:46

1
Някой ще ми посочи ли седераст който да не е грабил като за световно докато бяха на власт?????И сега пак са се наредили с Реформаторски блок?!?!?!?!Може и да ги огрее.......Българина обича да настъпва МНОГО пъти мотиката-нещо ни е като национален спорт.

Добави коментар

Водещи новини