Плевнелиев: Искам да бъда президент обединител

  • 17 септември 2013 14:24

  • 1885
  • 4
Плевнелиев: Искам да бъда президент обединител
©

В първата тематична дискусия „Диалог с гражданите“ президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното заяви, че протестна вълна през февруари, втората такава през юни и на дебата с Вивиан Рединг, гражданите са изразили ясно проблемите си. Най-големите от тях са корупцията, мафията, монополите, зависимите медии и недостатъчно справедливата държава.

Нямам право да управлявам проекти и пари, но имам прави да посочвам посоката за развитие заедно с вас. Когато гражданите ясно посочват проблемите, те могат да бъдат решение, заяви още държавният глава на дебата. Като че ли днес имаме две Българии, два различни свята, но всъщност имаме една България, заяви Плевнелиев. Той заяви, че едната България е тази на Тодор Живков и като че ли, за съжаление, хората гледат назад. Да имаме много различни позиции и всички трябва да бъдат чути, каза още Плевнелиев.

В дебата участие са заявили над 230 души. Гражданите искат да дебатират по въпросите: за повече или за по-малко държавна регулация; за прозрачност на процедурите по обществени поръчки; мерките за насърчаване на малките и средните предприятия; за регионална специализация чрез създаване на клъстери, както и по въпроси на енергетиката и на управлението на средствата от Европейския съюз. Тези въпроси ще бъдат поставени и на предстоящите през октомври и ноември 2013 година дискусии.

Не искам тези дебати да бъдат като много предишни, които сме провеждали. Аз ще следя най-важните проблеми и задачи. Ако искаме да направим реформи в енергетиката, ДКЕВР трябва да стане надпартиен и независим регулатор, обяви още Плевнелиев. Цената на тока трябва да пада, защото има конкуренция и свободен пазар. Искам ясно да заявя, че в енергетиката отново имаме двете Българии. Едната, която иска да построи АЕЦ "Белене" и другата, която е против. Категорично съм обявил, че АЕЦ "Белене" не ни е необходим. Милиардите, които ще се вложат там е по-добре да се вложат в енергийна ефективност и саниране на панелките. България ще спечели много повече от едно саниране. Този проект ще бъде много по-евтин и с една такава енергийна ефективност ще спестим многократно енергията от АЕЦ "Белене". Аз категорично се обявявам против проект, който ще излезе милиарди и заставам твърдо зад проект, който ще спести милиарди на държавата, обяви Плевнелиев.

В държавата има подмяна на стойностите. Много се надявам все повече и повече предприемачи в България да получават необходимото уважение в държавата. Искам да бъда президент обединител. България е постигнала не малко в тези 23 години. Аз съм тук, за да изслушам всички. Нещо ще остане след този дебат. Първо, гражданите ще бъдат чути от институциите и от президента. Единствено от това, което е зададено от гражданите, ние ще можем да подобрим икономическата инфраструктура на тази страна С правила за управлението на държавните пари, електронизирането на обществените поръчки, така че те да бъдат в интернет, и когато правим приватизация, тя да бъде в полза на кредиторите, както когато управляваме подземния свят, а не да бъде неконтрулируем, ще можем да подобрим икономиката, добави още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1885 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.10.07 | 14:07

4
Най после нещо реално да се случи,дискусия,разговор за проблеми,директно поставяне на въпроси.Прав е за двете Българии,но ще му отговоря.Не искам да се връщам в миналото,сега живеем тук и сега,връщаме само за сравнение.На тогавашния спокоен и сегашния неспокоен,несигурен и едва оцеляващ живот.Не се опитвайте да осъждате мислите на хората,които сега са пенсионери.А В СЕГАШНАТА България има подмяна на стойностите.Поздравления,че заговорихте за това!

2013.10.07 | 14:07

3
Искаме Попова за президент а женицата на бойко да се маха !!!!!

2013.10.07 | 14:06

2
Късно е, либе, за китка! Че тя твоята е и "мека" на всичкото отгоре!

2013.10.07 | 14:06

1
Искал да бъде обединител мухъла ?! Искаш, ама не можеш бе, дундьо !Махай се сам , докато не сме те изгонили !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини