2-годишната Теди крещи: "Мишкаа!", когато я хранят

  • 13 септември 2013 21:18

  • 3094
  • 6
2-годишната Теди крещи: "Мишкаа!", когато я хранят
©

Двегодишната Теди от Пловдив едва ли скоро ще преодолее шока от закуската, която получи в инфекциозната клиника на УМБАЛ "Св. Георги". В сряда сутринта момиченцето попадна на паничка с попара, в която имало умряла мишка. За потресаващата случка алармира майката на детето, която за щастие в този момент също била в стаята. Нели Пандева изпрати до медиите и снимка на мъртвия гризач в закуската на Теди.

Момиченцето, което е на две години и осем месеца, вече е вкъщи. Майката изрично пожелала да бъде изписано за домашно лечение. Двете се прибрали веднага след случката с мишката. Лекарите от болницата дори не се опитаха да ги спрат, защото нямаха очи до го направят след станалото, разказаха пациенти от същото отделение. В дома си Теди е на системи и под лекарско наблюдение. Вече се подобрява физически, пише "Стандарт".

От сряда насам, след като види храна, малката Теди изпада в паника. И запушва устата си с ръце, крещейки "Мишкаа!" Гледката на попарата, сервирана на болничната масичка, още е пред очите и на детето, и на майката. Едва в петък Теди започнала да преодолява отвращението от храната и поискала да хапне нещичко.

Детето постъпило в болницата в началото на седмицата след обезводняване в резултат на упорит стомашно-чревен вирус. Заради усложнението след висока температура с повръщане и разстройство момиченцето стигнало до специализираната клиника. Тъй като е едва двегодишно, било прието с майка си. В сряда сутринта момиченцето, което от няколко дни почти не било хапвало, поискало да закуси и санитарката му оставила на масата до леглото паничка попара, без дори да погледне какво има вътре. Минута след това Теди започнала да крещи, скочила от леглото и хукнала да бяга. В същия миг и майката видяла мишката в купичката и се развикала. Събрало се половината отделение - пациенти и медици, които се изредили да видят гризача. Веднага една от болните жени от съседната стая направила снимка с телефона си. Тази фотография, на която ясно се вижда гадината върху попарата, малко по-късно Нели Пандева разпространи до медиите и пусна във Фейсбук.

Веднага след като се съвзела, майката събрала багажа и поискала да си ходят, като дори заявила, че ще съди болницата за лошата хигиена. Как е възможно в отделение, където лежат хора с тежки инфекции, да се сервира храна със зараза, коментира след случилото се жената. Ден след това тя вече се бе отказала да завежда дело, вероятно след като афектът от случилото се е отминал. Категорична е обаче, че повече няма да стъпи в тази болница.

От инфекциозна клиника пък се опитаха да успокоят останалите пациенти, които са яли от попарата, преди да разберат за мишката. Медиците заявиха, че няма опасност от зараза, защото гризачът се е сварил, и по този начин са умрели всички вируси и бактерии, които пренася. От ръководството на УМБАЛ "Свети Георги" пък незабавно разпоредиха проверка на случая. Още същия ден на място пристигнаха и специалисти от Районния център по здравеопазване и Агенцията по храните, които също започнаха ревизия. Първоначалните резултати, които бяха обявени, не показваха отклонения от хигиенните норми, но проверките ще продължат.

Междувременно и.д. шефът на болницата професор Ангел Учиков обяви, че разпоредената от него проверка не е открила никакви нарушения. От здравната инспекция по думите му са обърнали с главата надолу кухненския блок, където е била приготвена попарата, на не са открити следи от гризачи. Професор Учиков не изключвал мишокът да е провокативно пъхнат в казана от човек, който цели уронване престижа на най-голямото здравно заведение в Южна България. Проверката продължава с разпити на целия персонал на кухненския блок - от готвачите до шофьорите, които извозват казаните с храната, до отделните клиники в болницата. Допуска се и вероятността мишката да е била в багажника на буса и оттам да е влязла сама в казана, където се е удавила във врялата попара.

Последвайте канала на

3094 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
MIKI MAUS

2013.09.22 | 18:58

3
От инфекциозна клиника пък се опитаха да успокоят останалите пациенти, които са яли от попарата, преди да разберат за мишката. Медиците заявиха, че няма опасност от зараза, защото гризачът се е сварил, и по този начин са умрели всички вируси
насс

2013.09.23 | 08:39

6
Мишока сигурно се е изакал 2-3 пъти от зор и колкото време да го варят тва то си е токсин и си остава вредно.
burza nemosht

2013.09.23 | 08:39

5
Meze, triabvalo e da taksuvat dopulnitelno 5 leva za ekstrata. :)
Stoyanova

2013.09.23 | 08:39

4
Сега на персонала,отговорен за храната в болницата, да им се сервира по един печен плъх, с гарнитура - задушена мишка!
EMI

2013.09.22 | 18:58

2
otvratitelno napravo sramota

2013.09.22 | 12:18

1
gorkata mishka

Добави коментар

Водещи новини