Ремонтират пропаднал мост в Ловеч

  • 12 септември 2013 18:28

  • 1092
  • 0
Ремонтират пропаднал мост в Ловеч
©

Започват ремонтните дейности по пропадналия транспортен мост в Ловеч със средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Това докладва областният управител на Ловеч Милко Недялков на днешното заседание на Общинския съвет по искане на съветниците.

В резултат на интензивни валежи в средата на юни тази година нивото на река Осъм в района на Ловеч се бе покачило значително, вследствие на което настъпи авария на конструкцията на стоманобетонния мост в града. Оттогава е затворен за движение на
пешеходци и моторни превозни средства, което затруднява достъпа до някои от големите предприятия в града, както и придвижването на пътни превозни средства над 10 тона, за които са въведени обходени маршрути.

По думите на Недялков подалата колона ще бъде изградена на ново. Проектът предвижда укрепване и на останалите три колони на моста. До края на годината ще бъде пуснато движението по временно положен асфалт. Напролет след полагането на изолацията и всички други компоненти мостът ще бъде изграден на ново, допълни Недялков. Реновирането предвижда изграждане на тротоари от двете му страни, поставяне на нови защитни съоръжения, преместване на уличното осветление.

Вече е избран изпълнителят на обекта. Подписано е и решението за отпускане на 1,9 милиона лева от Междуведомствената комисия.

Последвайте канала на

1092 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини