Шеф в БДЖ: Компанията няма да фалира

  • 11 септември 2013 07:37

  • 1152
  • 0
Шеф в БДЖ: Компанията няма да фалира
©

В момента водим разговори с международните директори на БДЖ. Към момента дълговете на компанията са 498 млн. лева, които са разсрочени за 10 години. Възможно е тези пари да бъдат платени. Това ще стане със собствени средства и с помощ от правителството и държавата. БДЖ няма да фалира.

Това каза в студиото на сутрешния блок на БНТ Християн Кръстев, който е изпълнителен директор на БДЖ. Към момента приватизацията на БДЖ "Товарни превози" е спряна. Сигурен съм обаче, че ако се появи сериозен и качествен инвеститор тази ситуация може да се промени. Дочувам са интерес от страна на Китай, но няма нищо конкретно, обясни Кръстев. Той говори и за качеството на услугите, които предлагат железниците. Повечето вагони са стари, но това не означава, че те не стават за експлоатация. Просто вагоните не са поддържани добре. Това е нашата идея. Направили сме нова организация и се надявам в рамките на 6-8 месеца да почистим влаковете, като по този начин вдигнем качеството на услугите, обеща Кръстев.

Работим усилено и по въпроса за закупуването на билети през интернет. Смятам, че към края на декември ще решим и този проблем. Взели сме мерки и с гратисчиите. В рамките на 3 месеца гратисчиите са намелели в рамките на 80%, разкри още Кръстев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1152 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини