Работници в Карлово плашат да блокират пътища

  • 10 септември 2013 12:02

  • 1506
  • 1
Работници в Карлово плашат да блокират пътища
© Булфото

Работници от Вагоноремонтния завод в Карлово планират да затворят пътища заради неизплатени заплати. Това съобщи Станка Митковска, бивш служител в Завода.

Въпреки че нямат разрешение, те се канят да блокират подбалканската линия. По-голямата част от хората са напуснали предприятието и са завели дела. От 210 души, там са останали да работят около 60 души. Работниците имат да получават остатък от заплатите си още от 2010 година, като за всеки един от тях са от порядъка на 5000, 6000 до 8000 лева. Някои имат да получават до 20 000 лева. Такъв е случаят със Станка Митковска, която е била началник цех. Работниците нямат профсъюз, който да защитава интересите им, тъй като преди време това не е позволил самият работодател. Въпреки това се опитват да стачкуват. Вчера е бил поредният протест там на настоящи и бивши работници.

От 2000 година собственици на Вагоноремонтния завод в Карлово са софиянци - братята Иван и Павел Златинови. Не за първи път хората се бунтуват, но така и не могат да получат парите си. Никой не се намесва, тъй като заводът е частна собственост. Никъде не се вижда ролята на държавата, каза Митковска. Повечето като нея са завели дела, спечелили са ги, минал е и срокът на обжалване, но въпреки съдебното решение не могат да си вземат парите. Много пъти в завода влиза съдия изпълнител, но се оказва, че всичкото имущество там е на чужди фирми, а не на работодателя, коментира Митковска.

Вагоноремонтният завод има работа. И в момента се изработват вагон цистерни по поръчка на чужда фирма.

Последвайте канала на

1506 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.10 | 12:49

1
Колко ви плати Сорос? Вие сте шепа милионери, които сте против социалната политика на прекрасното ни правителство и натуралния фолклор на мишо петното. Другарят Серьожа изобщо не ви репресира, но дори малко ви сплашва - трябва много повече (по неговите думи)

Добави коментар

Водещи новини