Тренчев: Социалният диалог на ниво министерства не върви

  • 10 септември 2013 10:34

  • 2571
  • 6
Тренчев: Социалният диалог на ниво министерства не върви
©

Социалният диалог на ниво министерства не върви. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС).

Тренчев попита вицепремиерът Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова, която е и председател на съвета, дали счита, че диалогът е необходим и полезен. „Диалогът на ниво министерства не върви. Подготвил съм пълна справка. Много от проблемите могат да се решат на по-ниско ниво. Моля да се разпоредите и диалогът да тръгне на всички нива. В социалното и във финансовото министерство няма тристранен съвет”, посочи Тренчев. „Диалогът, който ние водим тук, е регламентиран по закон. Обществените съвети са спонтанно възникнала форма. Ние обмисляме изобщо да не участваме в обществените съвети, ако щете там да събирате хората по спирките. Ние сме сериозни хора и апелирам колегите изобщо да не участват в тези говорилни наречени обществени съвети”, заяви той.

Вицепремиерът Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова заяви, че правителството не само, че е решено да има социален диалог в пълен обем, но е убедено, че няма друг начин, по който да се взимат решения. „Допускам, че колегите в министерствата при дългото отсъствие на социален диалог са загубили рефлекси. Това ще бъде решено в най-спешен порядък. Още утре на заседание на Министерски съвет ще обърна внимание на колегите си за възстановяване на социалния диалог”, заяви вицепремиерът.

Синдикатите категорично заявиха, че не е допустимо осигуровките и данъците да влизат в единна сметка. Категорични са, че трябва да има две отделни сметки и контролът върху системата да бъде усъвършенстван, предаде репортер на novini.bg. Синдикатите и бизнеса също смятат, че този модел не е удачен.

Последвайте канала на

2571 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.11.08 | 09:59

6
курвоча ангелов е нископлатена наложница на орките

2013.11.08 | 09:59

5
Krum Usainski и яне янев двете жрица на буда.Абе Krum Usainski всеки те разбра каква подлога си на бойко и как му лижеш стига си се хвалил.

2013.11.08 | 09:58

4
Ето Ви социална реформа:- увеличение на доходите мин. с 50%; намаляне на тока на 0.10ст с ДДс; връщане на ДДС на хората, а не на яловите фирми; Намаляне на месните данъци с 10%; намаляне на винетката на автомобилите с 50%; намаляне данъците за колите с 50%; 5лв. здравна осигуровка за всички за месец, а разликата в лична сметка и възможност за плащане на прегледи и теглене на половината след 5 година; намаляне лихвите по кредитите с 50%;
Гюро Михайлов

2013.09.10 | 14:45

3
Все повече българи осъзнават как справедливият им гняв бива използван, за да могат едни шмекери да си направят поредния политически проект или да получат допълнително финансиране от чуждестранните си донори. Приятно протестиране.

2013.09.10 | 14:44

2
Krum Usainski e gerbajiiska platena mastiq.

2013.09.10 | 14:39

1
Акъл от евреи не ми трябва.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини