Плевнелиев и Орешарски рамо до рамо в Пловдив за Съединението

  • 05 септември 2013 21:23

  • 3187
  • 1
Плевнелиев и Орешарски рамо до рамо в Пловдив за Съединението
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 ще се съберат в Пловдив за Деня на Съединението. Държавните мъже ще участват в различни прояви от дневната програма за празника, а вечерта ще застанат един до друг пред паметника, където тържественото слово ще произнесе Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, информира агенция "Стандарт нюз".

На зарята няма да присъства парламентарният шеф Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, но единствената причина за това е, че по протокол и от съображения за сигурност тримата първи мъже в държавата не могат да бъдат едновременно на тържествени събития. До последно в четвъртък в града под тепетата коментираха, че премиерът и президентът няма да застанат един до друг. Според първоначалната програма Орешарски трябваше да бъде заедно с шефа на парламента в Съединение. По-късно стана ясно, че само Миков ще уважи и празника на града, откъдето заедно с кмета Георги Руменов изпратиха четата на Чардафон Велики към Пловдив.

В празничната вечер Чардафон ще превземе конака в града под тепетата, който е център на Източна Румелия преди Съединението. Възстановката е на местния комитет "Родолюбие" и ще се състои пред сградата на Военния клуб от 19 часа. През целия ден в Пловдив, който на 6 септември има градски празник, са предвидени тържествени прояви.

В 10 часа пловдивският митрополит Николай ще изнесе тържествен молебен в църквата "Света Богородица". Малко след това на откритата сцена пред общината започват концертни изпълнения, които ще бъдат открити от "Биг бенд" Пловдив. След тях на сцената ще се качат X факторите Рафи и Богомил. Публиката ще се наслади и на изпълненията на музикалния идол Тома. На пл. "Съединение" ще бъде финалът на традиционния маратон, кръстен на официалния празник, който тръгва рано сутринта от град Съединение. В регионалния исторически музей вечерта ще бъде открита и изложбата "Съединението на България и Сръбско-българската война в изкуството".

Зарята на площада е от 20,30 часа. Кметът Иван Тотев е изпратил покани да участват в честването на 128 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия и до всички министри и депутати, до църквата, армията и дипломатическите мисии, както и до много общественици, бизнесмени и културни дейци. След зарята градоначалникът ще почерпи гостите си с вино и хапки в ресторанта на парк-хотел "Санкт Петербург".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3187 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.06 | 11:06

1
Орешарски , не се цапай с тоя мухъл , офшорски мошеник !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини