Цар Калоян в готовност да посрещне бежанци от Сирия

  • 04 септември 2013 21:31

  • 2407
  • 4
Цар Калоян в готовност да посрещне бежанци от Сирия
©

Община Цар Калоян има готовност при нужда да предостави подходяща сграда за временно настаняване на бежанци от Сирия.

Това каза днес кметът Ахмед Ахмедов по време на работна среща между областния управител на Разград Стоян Ненчев и общинските кметове от региона, предаде БТА. По време на срещата областният управител обясни, че във връзка със ситуацията в Сирия е получил указания от Министерския съвет спешно да представи информация дали в областта има подходящи сгради, в които могат да бъдат настанени бежанци. Той уточни, че сградите държавна собственост в областта са малко, но има такива, които са на подчинение и се стопанисват от други държавни ведомства и могат да се използват за подобни цели. Такива по думите му са бившите военни поделения и закритите училища, които в момента са неизползваеми и могат да се използват при нужда.

Във връзка с това кметът на община Цар Калоян заяви, че на територията на общината има подходяща сграда за временно настаняване. Ахмедов обясни, че общината разполага с неработеща детска градина, единственото от което ще имат нужда е подмяна на леглата и дюшеците. Стоян Ненчев призова всички кметове от региона да огледат общинската собственост и да имат готовност при нужда да предоставят подходящи сгради.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2407 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.09.28 | 22:17

4
Ами то братя при братя отиват .Там и без това има хора които учат децата на арабски .Защо да не го донаучат от първа ръка ,че може и други работи .

2014.09.28 | 22:17

3
АКО МАХНАТ АСАД ЩЕ ИЗБЕГНЕМ ПРОБЛЕМ С БЕЖАНЦИТЕ. А ИНАЧЕ ДА ГИ ХРАНИ ВИГЕНИН. ТОЙ ЗАЩИТАВА АСАД!

2014.09.28 | 22:16

2
И като го махнат какво ,ще дойдат ислямистите на власт ,както стана в други държави .То ни Асад ,ни ислямисти .Не знам кое е по лошо .
МИГ-29

2014.09.28 | 22:16

1
бежанците трябва да се приемат само ПОКРАЙ ТУРСКАТА ГРАНИЦА.КАКВО МИ ГИ НАСТАНЯВАТ ВЪВ ВЪТРЕШНОСТА НА СТРАНАТА.

Добави коментар

Водещи новини