Опашки на ГКПП-Калотина

  • 30 август 2013 08:51

  • 3212
  • 1
Опашки на ГКПП-Калотина
© Булфото

Забавено е преминаването през ГКПП-Калотина заради засиления трафик от Турция през България, съобщиха от пресцентъра на МВР.

През изминалото денонощие осезателно е засилен трафикът на преминаващите леки автомобили от Турция през страната ни към Централна и Западна Европа. Забавено е преминаването на леки автомобили през ГКПП Калотина от България за Сърбия. Има образувани колони от изчакващи моторни превозни средства. През днешния ден се очаква увеличаване на трафика.

За улеснение на водачите,пътуващи от България за Сърбия се препоръчват маршрутите през ГКПП-Брегово, ГКПП-Връшка чука и ГКПП-Стрезимировци.

15 километра е опашката от автомобили, автобуси и камиони на ГКПП Калотина на българо-сръбската граница за излизане от България, съобщиха превозвачи. Нито един от автобусите, които са потеглили от България в западно направление няма да може навреме да премине границата и да излезе от България, алармираха превозвачи.

Това означава големи забавяния в разписанията, по които се движат автобусите. Причината за километричната опашка на ГКПП Калотина - Градина на българо-сръбската граница е, че гастарбайтерите от Турция се придвижват към Западна Европа. От "Гранична полиция" препоръчаха за улеснение на водачите, пътуващи от България за Сърбия, маршрутите през ГКПП-Брегово, ГКПП-Връшка чука и ГКПП-Стрезимировци.

Последвайте канала на

3212 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.30 | 22:43

1
Забранено или забавено-айде уточнете!

Добави коментар

Водещи новини