Затвориха ресторанта в Приморско, в който са яли децата със салмонела

  • 29 август 2013 12:37

  • 1410
  • 0
Затвориха ресторанта в Приморско, в който са яли децата със салмонела
©

Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас затвори ресторанта в Приморско, в който са се хранили 8-те деца, заболели от салмонелоза, информира БНР.

В заведението трябва да бъде извършена пълна дезинфекция. Там предстои и повторна проверка. На лечение в Бургаската болница остават две от децата, а 6 - бяха изписани вчера.

Последните две деца - момче и момиче, са в добро състояние. Очаква се да бъдат изписани от Бургаската болница утре. Осемте деца от лагер в Приморско на възраст между 14 и 16 години бяха приети миналия петък и събота в Инфекциозното отделение в тежко състояние - с висока температура, повръщане и разстройство, тогава бе потвърдено, че са болни от салмонелоза. Вчера от Агенцията по безопасност на храните обявиха, че са изолирали замразени пилешки бутчета със съмнения за салмонела. Пробите са изпратени в Националната референтна лаборатория в София. Също вчера от Регионалната здравна инспекция в Бургас изнесоха информация, че миячка в кухнята на ресторанта също е със салмонелоза и е възможно тя да е причинител на заразата. От лабораторията трябва да се произнесат дали щама и типа на бактерията е същият.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1410 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини