Калоферските шивачки се върнаха на работа

  • 29 август 2013 12:11

  • 775
  • 0
Калоферските шивачки се върнаха на работа
©

Шивачките от "Интендантско обслужване" в Калофер, които протестираха заради забавените си заплати, от днес се върнаха на работните си места в завод "Христо Ботев". За това успя да ги убеди новото ръководство, което се срещна с протестиращите тази сутрин, предаде БНТ.

Окончателното разплащане с работниците ще е следващата седмица, когато новият борд бъде вписан. Според назначения преди два дни директор Ганчо Караджов Военното министерство е отделило сума за забавените възнаграждения, но преводът няма да е веднага, за да е сигурно, че в банките няма постъпили от старото ръководство платежни за други задължения и така хората отново да не получат парите си.

Днес беше решен и въпросът с превоза на работниците, който отново заради забавени суми беше спрян. По време на срещата работниците запознаха новите си началници, с това че в държавното предприятие е допуснато да има възнаграждения по-ниски от минималната заплата. Недоволните служители получиха уверение, че една от най-спешните задачи е повишаването на доходите им.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
775 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини