Правят първа копка на реконструкцията на Стария център на Смолян

  • 08 август 2011 10:26

  • 738
  • 0
Правят първа копка на реконструкцията на Стария център на Смолян
© Булфото

Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник пристига в Смолян по покана на кмета Дора Янкова и ще вземе участие при първата копка за реконструкцията на Стария център в областния град, съобщават от общината.

Проектът за реконструкция на Стария център ще бъде представен на среща-разговор от 17.30 часа днес в читалище „Христо Ботев“. На срещата ще присъстват авторите на техническия проект, изпълнителите на строителните работи и екипът за управление на проекта.

Съгласно проекта ще бъдат изградени 165 паркоместа на Стария център в Смолян и в кв. „Устово”, и 56 гаража. Общата му стойност е 5 016 956 лева, от които безвъзмездната помощ е 4 708 244 лв. Община Смолян участва с 248 110 лв. и допълнително ще вложи още 60 601 лв.

Над 2.2 милиона лева ще бъдат вложени в реновацията на Стария център. По проекта е заложено да се направят две водни огледала с фонтани, голяма детска площадка и нов амфитеатър. Проектът предвижда още създаване на компактни групи от декоративни дървета – иглолистни и широколистни,както и вечнозелени широколистни и листопадни храсти. Двата моста на Стария център ще се реновират изцяло с парапети и осветление.

Ръководството на община Смолян кани жителите на града да присъстват и да се включат в обсъждането.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
738 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини