Старец беше ранен след взрив на газова бутилка в Шумен

  • 28 август 2013 12:45

  • 903
  • 0
Старец беше ранен след взрив на газова бутилка в Шумен
©

Възрастен мъж пострада при взрив в дома му. Инцидентът е станал около 11:00 ч., в момент, в който 86-годишният Димитър е приготвял обяда си в апартамента си в жилищна кооперация на ул. „Македония" в Шумен.

След първоначалния оглед от пожарникарите стана ясно, че взривът е възникнал вследствие на загазоване на жилището. Възрастният мъж се е опитал да запали газовия си котлон повторно, при което изтеклият газ се е възпламенил.

„Взривът е бил доста силен, в целия апартамент са избити врати и прозорци, има нанесени щети и на съседни жилища, така че не може да говорим за микровзрив", поясни Красимир Колев от шуменската пожарна. По думите му в жилището е имало две газови бутилки - една 3 литрова и една по-голяма, неизправност по тях не е установена. Специалисти коментираха, че е късмет, че тези бутилки не са се взривили, ако това е станало, щетите щели да бъдат огромни.

Ударната вълна е нанесла поражения и на съседните апартаменти, а отломки от дограмите и стъклата на жилището, в което е възникнал взривът, са се разхвърчали на метри от сградата. Счупено е и стъкло на лек автомобил, паркиран в близост.

Екип на спешна помощ оказа първоначална медицинска помощ на пострадалия възрастен мъж, който след това бе откаран за преглед в шуменската болница. Очевидци разказаха, че Димитър е бил в съзнание, но в шок при пристигането на медиците.

Последвайте канала на

Novini.bg
903 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини