Няма да има военни почести за Борис III

  • 28 август 2013 06:54

  • 1755
  • 5
Няма да има военни почести за Борис III
©

Няма да има военни почести за 70 - та годишнина от смъртта на цар Борис III. "Министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен не е издавал писмено разпореждане за участие на гвардейски караул в церемонията", заявиха от военното ведомство, съобщава в. "Преса".

Решението му попари надеждите на инициативния комитет  за честванията, който очакваше да почете подобаващо монарха. "Не им прави чест. Без да искаме така политизираме събитието", огорчено реагира бившият депутат от царската партия Анелия Атанасова. Тя е в инициативния комитет за годишнината.

В устава за войскова служба е записано, че военни почести се полагат при смърт на президент, председател на НС, премиер, министър на отбраната и началник на отбраната.  Включително из а бивши.  За тях се полага рота. Военни почести може да има при смърт на всеки военнослужещ, но само с взвод.

Паметта на монарха ще бъде отбелязана тази събота на гроба му в Рилския манастир, а панахида ще отслужи лично патриарх Неофит.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1755 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
БЪЛГАРИН

2013.09.02 | 18:03

5
Цар Борис (хубав или лош) е убит по нареждане на Сталин, заради връзките му с Англия и САЩ, които са били пречка пред окупацията на България от СССР. Комунистите пуснаха слуха, че е отровен от германц-ите по нареждане на Хитлер. Как очаквате Ангел Найденов, комунист от БСП-БКП, да позволи военни почести за смъртта на царя? Язък, че синчето му - непрокъпсаният Симеончо, завинаги унищожи престижа на бългапрския цар като стана подлога на комунистите.
ВЪХ!БРЯ,БРЯ!

2013.09.02 | 18:03

2
Бравоооо!ВИЕ направихте нов прочит на Европейската историческа наука. Подайте заявка за защита на докторат.Майко мила,вярно било,че простотията била за хората-не за животните!
NACIONALSOCIALIST

2013.09.02 | 18:03

4
ЕДИН ОТ НАЙ ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ ЖИВЯЛИ НЯКОГА..МИР НА ПРАХА МУ..ВСЕКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН ЩЕ ГО НОСИ В СЪРЦЕТО...ПРИЯТЕЛСТВОТО МУ С ФЮРЕРА Е ГОРДОСТ ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ

2013.09.02 | 18:03

3
Жалко! Другите народи пазят саркофази на кралете си (и бившите социалистически). Царят е израз на държавност. А БКП построи мавзолей на "вожда и учителя" пияндето Димитров, човечето на Сталин, донесъл ни безброй злини. То какво ли ни е наред и какво може да се очаква от БСП, освен може би да върнат и член 1 на Конституцията.

2013.09.02 | 18:03

1
Няма нищо свято за гнусните и кални червени свине. Долна селска и криминална пасмина, мандра-бабаити, ще изчезнете от лицето на земята, срещу природата не се върви, бавно и мъчително, но СИГУРНО изчезвате!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини