Българите - най-тъжните и най-мрънкащите в Европа

  • 27 август 2013 13:32

  • 1799
  • 7
Българите - най-тъжните и най-мрънкащите в Европа
©

Българите попадат в графата на най-мрънкащите и най-тъжните хора в Европа, сочи ново социологическо проучване, съобщи Нова ТВ.

Хората на Запад обикновено търсят услугите на терапевт, когато се чувстват тъжни или депресирани. Българинът предпочита да се оплаква на близките си, на колеги и приятели, а често и на съвсем непознати - като бармани или таксиметрови шофьори.

Таксиметров шофьор в София, с повече от 30-годишен стаж, разказва, че отдавна се чувства като психоаналитик, защото клиентите му не спират да се оплакват от живота си, да му споделят проблемите си или просто да мърморят. Признава, че и самият той често го прави с тях. Според него най-много хората се оплакват от липса на работа. "С мрънкане не става. Сядаш, мрънкаш. По-добре свърши нещо, виж как може да се оправи", заключава шофьорът.

Според специалистите челното място на българите сред най-мрънкащите хора в Европа е въпрос на народопсихология.

Психологът Антоанета Христова обяснява: „Изказване с такова определение звучи много обидно, но истината е, че българинът много години живее в несигурност. Преходът у нас продължи по-дълго, отколкото в другите европейски страни". Според нея последните години все по-често хората у нас се обръщат към психолог, но това в никакъв случай не се е превърнало в традиция за справяне с проблемите.

Последвайте канала на

1799 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.08.28 | 07:13

7
Не знам дали сме най -тъжни и мрънкащи ,но че сме най - бедните , болните и ограбваните е сигурно ! За това обаче продажната еврейска нова телевизия мълчи като бит гъз !

2013.08.28 | 07:13

6
Тези кретени от нова телевизия искат по психолози , терапевти и други подобни мошеници да тръгнем ?!
БОЗДУГАН

2013.08.28 | 07:12

5
Манипулаторите от тази отвратетелна телевизия се мъчат да ни кажат : Какво мрънкате бе, я вижте колко добре си живеете!Получавате по 250 евра, когато цените са ви за 25 00 евра ! Имате си огромна безработица, емиграция и престъпност ! Корупцията ви е едно от първите места в света, неграмотността и болестите- също ! Радвайте се бе,българиии! Живи сте още !
Идеал Петров

2013.08.27 | 22:26

3
Атакистите и циганите са най-мрънкащите,все нещо трябва да им дават,а от къде да се вземе не ги интересува!
23 години ++

2013.08.28 | 00:54

4
Нека поставят произволен европеец в същите условия като нас, със същите проблеми и след това да му измерват коефициента на щастие. Дори след 2 години ще е извън кондиция, а след 5 ще са пред самоубийство.
ВЪХ!БРЯ,БРЯ!

2013.08.27 | 22:26

2
Да бе,да!Сега остава да ръгнеме и по психотерапевти(лелеяна мечта на хиляди учещи тази дисциплина).Онази-хамериканската изтрещяла пасмина,като ходи по такива кабинети,да не би да са цъфнали.Трепат се като кучете за нищо.Семейни ценности-грам.Краен индивидуализъм до извратеност.Единствен бог им е зелената хартия.(дай боже,скоро да става само за тапети).Нека тези 'евроспециалисти" да дойдат тук-да живеят с нашите заплати и цени. не само ще мрънкат-Ще вият като чакали.
svidetel

2013.08.27 | 21:36

1
mnOOOgo si dale4e ot istinata.povtarq6 kato papagal s kakvoto te e zombirala moskovskata bol6evi6ka anti u.s.a propaganda.

Добави коментар

Водещи новини