ОЛАФ не е открила нарушения в дейността на "Радиоактивни отпадъци"

  • 26 август 2013 14:29

  • 1022
  • 1
ОЛАФ не е открила нарушения в дейността на "Радиоактивни отпадъци"
©

Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ не е открила никакви нарушения в дейността на Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" при усвояването на средства от Европейския съюз за различните проекти, съобщават от предприятието, цитирани от БТА.

Това е станало ясно от официално писмо на Петра Кнойер, директор на дирекция "Разследвания" в ОЛАФ, изпратено до изпълнителния директор на ДП "Радиоактивни отпадъци" Дилян Петров. С писмото ОЛАФ информира, че разследването в предприятието е прекратено. ОЛАФ е извършила проверка в периода 5-8 март 2013 г. по информация "за извършени нередности и евентуално двойно финансиране" от ДП "Радиоактивни отпадъци" при изпълнение на споразумение за предоставяне на безвъзмездна помощ. Споразумението е свързано с осигуряване на средствата за заплатите на служителите на спрените от експлоатация I и II блок на АЕЦ "Козлодуй", които са били прехвърлени към ДП "Радиоактивни отпадъци". В екипа на ОЛАФ за проверката са били включени и експерти на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), която администрира средствата от Международен фонд "Козлодуй" за финансиране на дейностите по извеждане от експлоатация на ядрените реактори.

"Въз основа на установените факти, генералният директор на ОЛАФ взе решение за приключване на разследването. Поради това, че не бяха установени доказателства за извършени измами или други нередности, накърняващи финансовите интереси на Европейския съюз, ОЛАФ не препоръчва предприемането на последващи действия", се казва в писмото, получено в ДП "Радиоактивни отпадъци" и цитирано в прессъобщението. Окончателният доклад е изпратен за информация на Главна дирекция "Енергетика" на Европейската комисия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1022 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.26 | 16:37

1
Извинявайте "другари" комуняги--манипулацията ви този път не мина !!!

Добави коментар

Водещи новини