Най - топло днес е било в Сандански и Благоевград

  • 07 август 2011 19:08

  • 985
  • 0
Най - топло днес е било в Сандански и Благоевград
© Интернет

Най-топло днес е било в Сандански и Благоевград. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, пише „Фокус”.

Температурата в Сандански е достигнала 35 градуса. В Благоевград са измерени 34 градуса. По морето през днешния ден температурите са били по-ниски. За Варна максималната температура е била 28 градуса, в Шабла – 27 градуса. Във Велико Търново е измерена максимална температура от 33 градуса, в Стара Загора – 31 градуса, Пловдив – 30 градуса, Русе – 32 градуса, Плевен – 31 градуса. Във Видин са измерени 32 градуса. Почти навсякъде през деня е било слънчево. Само в района на Кюстендил е преваляло като количеството на валежа е нищожно.

Над планините се е развила купеста, а на отделни места купесто-дъждовна облачност - най-вече в Осоговската планина и Западна Стара планина. Там на изолирани места е преваляло нищожно количество. Максималната температура на Мусала е била 11 градуса. На Черни връх – 15 градуса, на връх Ботев – 11, а на Рожен – 20 градуса. Никъде в страната не са измерени температурни рекорди.

Очаква се температурите утре да са между 30 и 35 градуса. В цялата страна времето ще е слънчево без валежи. Малко по-високи ще са температурите на 9 август и тогава вероятно за някои райони ще бъде обявен код жълто. Тогава на места температурите ще достигнат до 37, а в Югозападна България и 38 градуса, допълниха от НИМХ.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
985 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини