Експерт: Има желание за реваншизъм, а не за подобряване на сектор "Сигурност"

  • 26 август 2013 09:52

  • 1443
  • 0
Експерт: Има желание за реваншизъм, а не за подобряване на сектор "Сигурност"
©

В сферата на сигурността бяха направени изключително тежки грешки, като започнем от Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, да минем през редица заместник-министри, включително и назначенията в митницата – кадрови решения, които са повлияни от всичко друго, но не и от нуждите на сектор "Сигурност", така че това няма да доведе до нещо добро, ако продължи. Всъщност Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, преди да стане премиер, беше твърдо заявил редица много важни неща за сектор "Сигурност", като че ли никое от тях не се канят да изпълнят помощниците му. Това каза експертът по национална сигурност доц. Николай Радулов в интервю за предаването "Преди всички" по БНР във връзка с назначенията на ръководствата на НСО и НРС.

"От гледна точка на начина, по които се подбират ръководствата на тези служби, това ръководство не е подходящо. Първо, то направи редица гафове, които са много тежки. В други държави при такива гафове ръководителите на такива служби си подават сами оставката, но такова чувство за чест в България няма", каза още доц. Радулов.

"Чувства се някакво желание за реваншизъм, а не за подобряване на сектор "Сигурност", а за нещо, което навежда всички на подозрителни мисли за лични назначения и реваншизъм", обясни експертът.

По отношение на бившата ГДБОП и вливането й в ДАНС, Радулов коментира: "Наистина има напрежение в ГДБОП. Прави се реподбор, който за мен никога не е бил обективен в МВР. Според мен трябваше да има разследване на ГДБОП, защото там имаше сериозни съмнения за извършване на престъпления и това разследване не може да бъде заместено от реподбор. Още повече, че този реподбор е така направен, че всеки, който разбере как се прави, ще се смее. Правене на синтактически разбор на изречения и т.н. – неща, които са по-подходящи за едни ученици, отколкото за хора със стаж в системата. Аз съм сигурен, че който и да го поставят да направи такива тестове, след 5-6 години завършване на гимназията няма да се справи. Така че има нещо изкуствено, има един разнобой между ръководството на сектор "Сигурност" и на МВР".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1443 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини