НГК "Природата за хората и регионите" иска ликвидиране на незаконния къмпинг в Иракли

  • 23 август 2013 15:48

  • 2668
  • 4
НГК "Природата за хората и регионите" иска ликвидиране на незаконния къмпинг в Иракли
©

Национална гражданска коалиция „Природата за хората и регионите” изпрати сигнал до Областния управител на гр. Бургас, кмета на гр. Несебър, Окръжната прокуратура на гр. Бургас, Окръжното управление на МВР гр. Бургас, Регионалната инспекция по околна среда и водите в гр. Бургас и до Регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве във връзка с вчерашния пожар в местността Иракли.

НГК "Природа за България" пита как е може в Европа милиони любители на природата да летуват в организираните 27 000 къмпинга, като спазват правилата и опазват природната среда, а у нас да се плаща по къмпингите и безпардонно да се нарушават всякакви норми и правила и да се унищожава природата.

Ето пълният текст на сигнала:
 

"На 22.08.2013 г. в местността Иракли възникна пожар, от който са изпепелени 150 декара насаждения и нискостеблена растителност. Огънят е пламнал в незаконен къмпинг, който от години се организира в местността. Разполагането на този нерегламентиран, без спазването на никакви хигиенни и санитарни норми къмпинг е предпоставка освен за пожари, но и за развитие на епидемии, болести и зарази. Наличието в момента на почти 2000 човека на това място, където се предполага, че денонощно се употребява алкохол, а и може би и други упойващи вещества, е и предпоставка за извършване на престъпления от всякакъв характер, след като не се осъществява никакъв контрол от страна на държавната и местна власт.
Как може в Европа милиони любители на природата да летуват в организираните 27 000 къмпинга, като спазват правилата и опазват природната среда, у нас също стотици хиляди българи да си плащат по къмпингите, а други безпардонно в нарушение на всякакви норми и правила да се разполагат, където си искат и да унищожават природата.
Обезпокоени сме от бездействието и неспособността на държавните институции да се справят с един проблем с многогодишна история и настояваме за незабавно предприемане на действия по ликвидиране на нерегламентираното селище от палатки в Иракли".

Последвайте канала на

Novini.bg
2668 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.12.19 | 23:48

4
Така е преди точно 2 години на стар къмпинг до нашето село на морето имаше бариера за колите, 500 метра път и си на плажа не е нужна кола, е беше прекрасна природа без прашинка сред зеленината. Беше, беше защото махнаха бариерата, по-скоро спряха да плащат на охранителя и навлеците изкъртиха бариерата, изкъртиха и всяка стара постройка за тухли и арматура, изкъртиха и пътя заради стари кабели, изровиха го. И всичко се превърна в сметище. Зелените площи се превърнаха в прашни паркинги за стотици авомобили на къмпингуващи там, а навсякъде е мизерия от купчини боклуци. Незаконен къмпинг са си направили хората, нищо че има няма и 500 метра пеша, сега поне паркират джиповете си на самият плаж и като си изпият бирата я изхвърлят през прозореца на пясъка. И тази огромна промяна от райско място защитено от юнеско в сметище стана за1-2години. Освен това се събират компании наркомани, пияници и всякакви отрепки които другаде не биха имали свобода да го правят безнаказано и свободно. Абе еб ан народ!

2013.08.23 | 20:45

1
Освен това за нас освен като св и ни да го унищожим и осе рем или да го бетонира и огради някой банев, друго средно положение няма! Абе е б а н народ! Св и ни!

2013.08.24 | 10:02

2
Кои са "хората"?
аз

2014.11.24 | 19:33

3
Тези, които искат да се застроят местата, на които има къмпинги.

Добави коментар

Водещи новини